منگنز برای چی خوبه ؟ خواص منگنز برای بدن

منگنز یک ماده معدنی کمیاب است که بدن به مقدار کمی از آن نیاز دارد. وجود این ماده برای عملکرد طبیعی مغز، رشد موها، سیستم عصبی و تعادل آنزیمی بدن لازم است. بدن قاددر است ۲۰ میلی‌گرم منگنز را در کبد، کلیه‌ها، استخوان‌ها و لوزالمعده ذخیره کند. در عین حال باید روزانه غذاهایی را مصرف کنید که حاوی این ویتامین باشند. بیشتر مردم با خواص منگنز برای مو آشنایی دارند. با این حال این ماده برای سایر قسمت‌های بدن نیز ضرورت دارد. حبوبات، لوبیا، مغزها، سبزیجات برگ سبز و چای حاوی این ماده معدنی است. در ادامه این مطلب کرفس قصد داریم شما را با خواص منگنز آشنا کنیم.

منگنز برای چی خوبه ؟

خواص این ماده هم مثل سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی برای بدن ضرورت دارد. از جمله خواص منگنز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تأمین سلامت استخوان‌ها

یکی از خواص این ماده سلامت استخوان‌ها از جمله رشد و نگهداری سلول‌های استخوانی است. وقتی منگنز با مواد مغذی کلسیم، روی و مس ترکیب می‌شود، از تراکم مواد معدنی استخوان پشتیبانی می‌کند. این امر به ویژه در افراد سالمند اهمیت بیشتری دارد. مطالعات زیادی نشان داده است که نیمی از زنان یائسه و ۲۵ درصد از مردان بیشتر از ۵۰ سال از شکستگی استخوان ناشی از پوکی استخوان رنج می‌برند.

حال آنکه تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف منگنز همراه با کلسیم، روی و مس ممکن است به پیشگیری از این بیماری کمک زیادی کند.

خواص منگنز برای مو

خواص آنتی اکسیدانی قوی

تقویت سیستم ایمنی بدن هم یکی دیگر از خواص منیزیم است. این ماده معدنی بخشی از آنزیم آنتی اکسیدان سوپراکسید دیسموتاز (SOD) است که یکی از مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌های بدن به شمار می‌رود. حتما می‌دانید که آنتی اکسیدان‌ها به محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. زیرا آن‌ها مولکول‌هایی هستند که می‌توانند به سلول‌های بدن شما آسیب برسانند.

مواد معدنی مورد نیاز بدن کدامند؟

در این مقاله به طور کامل!

 کاهش التهاب بدن

یکی دیگر از خواص منگنز کمک به کاهش التهاب به ویژه در ترکیب با گلوکوزامین و کندرویتین است. این مده معدنی به دلیل نقش خود به عنوان بخشی از آنتی اکسیدان سوپراکسید دیسموتاز (SOD) قدرت کاهش التهاب را دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که SOD به عنوان یک عامل درمانی برای اختلالات التهابی مفید است و ترکیب منگنز با گلوکوزامین و کندرویتین می‌تواند درد آرتروز را نیز کاهش دهد. این بیماری سایشی منجر به از دست رفتن غضروف‌ها و درد مفاصل می‌شود.

تنظیم قند خون

طبق گزارشات محققان منگنز کاهش قند خون نقش زیادی دارد. کمبود این ماده معدنی می‌تواند منجر به عدم تحمل گلوکز مشابه به دیابت شود. البته در این مورد مطالعات زیادی صورت گرفته است که نتایج ضد و نقیضی دارند. مطالعات متعدد نشان داده است که افراد دیابتی سطح خون منگنز کمتری دارند. برخی از محققان هنوز در تلاشند تا ثابت کنند سطح پایین منگنز در ایجاد دیابت نقش دارد یا حتی این بیماری باعث کاهش سطح منگنز می‌شود.

کاهش خطر سکته مغز در بزرگسالان

سکته مغزی مهمترین علت صرع در بزرگسالان بالای ۳۵ سال است. این عارضه در اثر کاهش جریان خون در مغز اتفاق می‌افتد. یکی از خواص منگنز گشاد کردن عروق خونی است. به این معنا که به بزرگ شدن رگ‌های خونی کمک زیادی می‌کند تا خون به شکل بهتری به بافت‌های بدن مثل مغز منتقل شود. وقتی این که این ماده معدنی در بدن افزیش یابد، جریان خون را افزایش می‌دهد و از بیماری سکته مغزی در بزرگسالان پیشگیری می‌کند.

مکمل منگنز

تاثیر در متابولیسم مواد مغذی

منگنز به فعال‌سازی بسیاری از آنزیم‌ها در متابولیسم بدن کمک می‌کند. همچنین این ماده معدنی در انواع فرآیندهای شیمیایی در بدن نقش دارد. به این صورت که به هضم و استفاده از پروتئین، اسیدهای آمینه، متابولیسم کلسترول و کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند. وجود این ماده به بدن کمک می‌کند تا بهتر از کولین، تیامین و ویتامین‌های C و E استفاده کند. در نتیجه عملکرد مناسب کبد را تضمین می‌کند. علاوه بر این، به عنوان یک عامل یا کمک کننده در تولید انرژی، پاسخ ایمنی و تنظیم فعالیت مغز کار می‌کند.

به سلامت تیروئید کمک می‌کند

یکی دیگر از خواص تیروئید تنظیم آنزیم‌ها در بدن و کمک به تولید تیروکسین است. این هورمون حیاتی در عملکرد طبیعی غده تیروئید نقش دارد و به حفظ اشتها، متابولیسم بددن، تعادل وزن و کارایی اندام‌های بدن کمک می‌کند. کمبود منگنز در بدن به مشکلات تیروئید منجر می‌شود. افزایش وزن و عدم تعادل هورمونی یکی از مشکلات ناشی از کمبود این ماده معدنی است.

باز تولید کلاژن

منگنز در کلاژن سازی پوست هم نقش دارد. کلاژن نوعی پروتئین برای بازسازی پوست است که به بهبود زخم‌های بدن هم کمک می‌کند. بنابراین می‌توان گفت این ماده معدنی کمیاب حتی در روند بهبود زخم‌ها هم نقش دارد.  منگنز برای تولید اسید آمینه پرولین، که برای تشکیل کلاژن و ترمیم زخم در سلول‌های پوست ضرورت دارد، مورد نیاز است.

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که استفاده از منگنز، کلسیم و روی به مدت ۱۲ هفته در بهبود زخم‌های مزمن نقش زیادی دارد.

خواص منگنز برای بدن

مقدار نیاز بدن به منگنز

هنوز هیچ توصیه‌ای در مورد مقدار مصرف منگنز نشده است. با این حال گفته شده است که سن و جنسیت در مصرف این ماده مغذی نقش دارد. در بزرگسالان (بیشتر از ۱۹ سال) مقدار مصرف آن ۱۱ میلی‌گرم در طی روز است. منگنز مانند روی، مس، سلنیوم و آهن به عنوان یک ماده معدنی سنگین است که مصرف بیش از حد آن نیز خطرناک است.

حالا که با پاسخ سوال منگنز برای چی خوبه آشنا شدید لازم است بدانید مکمل منگنز تنها برای کسانی تجویز می‌شود که به کمبود آن مبتلا هستند و از طریق وریدی مصرف می‌شود. تا زمانی که به کمبود آن مبتلا نشده‌اید از مصرفخودسرانه مکمل منگنز خودداری کنید.

منبع: healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *