مقدار کروم مورد نیاز بدن چقدر است؟ حقایقی در مورد این ماده معدنی
کروم یک ماده معدنی کمیاب ضروری است که می تواند حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد. این ماده معدنی هم مثل ویتامینهای گروه B در متابولیسم پروتئین، کربوهیدرات و لیپید را افزایش دهد. مقدار کروم مورد نیاز بدن مثل مولبیدن بسیار کم است. با این حال باید مقدار مشخصی از آن در بدن وجود داشته باشد. در ادامه این مطلب کرفس به خواص کروم و علائم کمبود این ماده در بدن میپردازیم.
بیشتر بخوانید: خواص تیامین و نشانه های کمبود ویتامین ب ۱
کروم چیست؟
کروم یک ماده معدنی است که انسان به مقدار بسیار کمی از آن نیاز دارد. مواد غذایی مثل مخمر آبجو، گوشت اندام (کبد) و کلم بروکلی منابع سرشاری از این ماده مغذی هستند. در برخی از سالنهای ورزشی هم مربیان برای کاهش وزن ورزشکاران مکمل کروم را به آنها توصیه میکنند. البته این کار باید زیر نظر یک متخصص تغذیه انجام شود. مکمل کروم به افزایش توده عضلانی، کاهش وزن و کنترل گلوکز خون کمک زیادی میکند.
توجه داشته باشید که مکملهای غذایی مانند داروها هستند و کسانی که قصد استفاده از مکملها را دارند باید با احتیاط از آنها استفاده کنند. غذای سالم بهترین و مطمئنترین منبع مواد مغذی از جمله کروم است.
این ماده غذایی میتواند حساسیت به انسولین را افزایش دهد. در عین حال به بدن در پردازش صحیح گلوکز خون نیز کمک میکند.
در این مقاله بخوانید!
مقدار کروم مورد نیاز بدن
میزان مورد نیاز بدن به این ماده معدنی به سن و جنسیت بستگی دارد. طبق گفته محققان میزان کروم مورد نیاز روزانه برای زنان ۳۵ میکروگرم و برای مردان ۲۵ میکروگرم است. البته کودکان زیر ۹ سال به مقدار کمتری از این ماده نیاز دارند. به طور کلی نیاز کودکان به کروم برحسب سن عبارت است از:
- حداکثر ۶ ماه: ۰.۲ میکروگرم در روز
- از ۷ تا ۱۲ ماهگی: ۵/۵ میکروگرم در روز
- از ۱ تا ۳ سال: ۱۱ میکروگرم در روز
- از ۴ تا ۸ سال: ۱۵ میکروگرم در روز
در این باره اندازهگیری دقیقی وجود ندارد. اما کمبود کروم هم به ندرت اتفاق میافتد. زیرا اکثر غذاهایی که ما مصرف میکنیم حاوی این ماده هستند. در عین حال بدن تنها به مقدار کمی از این عنصر نیاز دارد.
بیشتر بخوانید: نیاسین یا ویتامین ب ۳ برای چیست؟
چه غذاهایی سرشار از کروم هستند؟
برخی از بهترین منابع کروم شامل کلم بروکلی، کبد و مخمر آبجو است. همچنین سیب زمینی، غلات سبوسدار، غذاهای دریایی و گوشت نیز حاوی این ماده معدنی هستند. میزان کروم موجود در مواد غذایی زیر عبارت است از:
- کلم بروکلی: ۱ فنجان حاوی ۲۲ میکروگرم است.
- آب انگور: ۱ فنجان حاوی ۸ میکروگرم است.
- سینه بوقلمون: ۳ اونس حاوی ۲ میکروگرم است.
- سیب زمینی له شده: ۱ فنجان حاوی ۳ میکروگرم است.
- لوبیا سبز: ۱ فنجان حاوی ۲ میکروگرم است.
- شراب قرمز: ۱۴ گرم حاوی ۱ تا ۱۳ میکروگرم است.
بیشتر محصولات لبنی فاقد کروم هستند.
بیشتر بخوانید: ویتامین ب ۲ چیست؟ کمبود ویتامین b2 چه عوارضی دارد؟
علائم کمبود کروم
مقدار کروم مورد نیاز بدن باید به حدی باشد که بدن تأمین شود. اما وقتی بدن دچار کمبود این ماده معدنی میشود، علائم و عوارض زیر را به دنبال دارد:
- بدن توانایی هضم و تجزیه گلوکز اضافه را ندارد. در نتیجه منجر به کاهش کنترل قندخون میشود و دیابت نوع ۲ را به دنبال دارد.
- کنترل کلسترول خون کاهش مییابد و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و آترواسکلروز افزایش مییابد.
با همه اینها تحقیقات نشان میدهد تعداد افرادی که دچار کمبود کروم میشوند، بسیار نادر است. در واقع نباید همیشه بیماری قلبی، افزایش کلسترول خون و یا دیابت نوع ۲ را به کمبود این ماده معدنی ارتباط دهید.
عوارض مصرف کروم
مصرف کروم برای لاغری یکی از اقدامات خودسرانه برخی از ورزشکاران است. در واقع این افراد به جای اینکه میزان کالری دریافتی روزانه را کاهش و متابولیسم بدنشان را افزایش دهند، به فکر راههای میانبر هستند. مصرف کروم از نظر این افراد راهی برای چربیسوزی و عضله سازی است. در حالی که این روش به شدت خطرناک است و تاثیر منفی بر روی سلامت بدن دارد.
کروم پیکولینات یک مکمل محبوب است که اغلب کسانی که قصد عضله سازی یا کاهش وزن را دارند، آن را مصرف میکنند. مطالعات زیادی نشان میدهد که مصرف مکمل کروم ممکن است به کاهش وزن و افزایش توده عضلانی کمک کند، اما مشکلات دیگری را به دنبال دارد. مصرف خودسرانه این ماده باعث کهیر، سرگیجه، سردرد و اسهال میشود.
بیشتر بخوانید: آیا کمبود ویتامین دی باعث افسردگی میشود؟ علائم کمبود ویتامین دی
مصرف کروم برای لاغری و دیابت نوع ۲
تحقیقاتی که اخیراً در مورد تاثیر کروم بر روی لاغری و دیابت انجام شده است نشان میدهد که مصرف این ماده در درمان دیابت نوع ۲ تاثیرگذار است. اما زمانی به لاغری و کاهش وزن کمک میکند که میزان کالری دریافتی در طی روز کمتر از میزان نیاز بدن باشد.
مطالعات اخیر نشان میدهد که مصرف مکمل کروم ممکن است در کاهش سطح چربی خون، افزایش کاهش وزن و بهبود ترکیب بدن کمک کند. در سال ۲۰۱۷ یک موسسه تحقیقاتی تاثیر مکمل کروم بر روی بیماران دیابت نوع ۲ را بررسی کرد. نتایج این تحقیقات نشان میدهد که پیکولینات کروم، همراه با داروهای استاتین، می تواند به کاهش علائم تصلب شرایین در موشها کمک زیادی کند. همچنین مکملهای کروم میتوانند به بهبود سلامت قلب، به ویژه در مبتلایان به دیابت کمک کنند.
در پایان باید بگوییم هیچگاه رژیم غذایی سالم را با داروها و مکملهای کروم جابجا نکنید. بهترین روش برای دریافت کروم مصرف غذاهایی است که سرشار از این ماده هستند.
منبع: medicalnewstoday