دلیل پوسته شدن دور ناخن چیست؟ | راههای ترمیم پوست دور ناخن

هر کسی برای یک بار هم که شده پوسته شدن دور ناخن را تجربه کرده است. اما دلیل این مشکل چیست؟ کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن اطراف ناخن میشود؟ این عارضه اغلب با خارش اطراف ناخن همراه است که در نهایت به کنده شدن پوست و زخم کنار ناخن منجر می‌شود. پزشکان در این رابطه نظراتی را ارائه داده‌اند. همچنین راه‌هایی نیز برای درمان لایه لایه شدن ناخن وجود دارد. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

دلیل پوسته شدن اطراف ناخن چیست؟

خشکی اطراف ناخن مشکل شایعی است که بیشتر افراد آن را تجربه می‌کنند. بانوان وقتی به این مشکل دچار می‌شوند، نگرانی سر تا پایشان را فرا می‌گیرد. خوب البته اگر میزان این عارضه زیاد شود، جای نگرانی هم دارد. پوسته شدن دور ناخن اغلب به دلیل کمبود برخی از ویتامین‌های بدن ایجاد می‌شود.

اما خارش اطراف ناخن و لایه لایه شدن پوست آن می‌تواند از چند دلیل ریشه بگیرد. مهم‌ترین دلایل بروز این مشکل عبارت است از:

تاثیر عوامل محیطی در خشکی اطراف ناخن

یکی از دلایل زخم کنار ناخن خشک شدن محیط و آب و هواست. اگر در طی سفر به شهرهایی با آب و هوای خشک رفته‌اید، بروز این مشکل طبیعی است. در چنین شرایطی برای درمان کنده شدن پوست اطراف ناخن می‌توانید از کرم‌های نرم‌کننده استفاده کنید.

در فصل زمستان این مشکل بیشتر شایع می‌شود. همچنین اگر زیاد زیر دوش آب گرم بمانید، باعث خشکی پوست و بخصوص پوست اطراف ناخن می‌شود. استفاده از مواد آرایشی و حتی صابون‌ها هم به پوسته شدن اطراف ناخن دامن می‌زند. در چنین شرایطی پوست به شدت خشک و سفت می‌شود. سپس شروع به خارش می‌کند. شما هم برای تسکین خارش آن را با ناخن‌های تیز خود می‌خارانید که باعث خراش پوست اطراف ناخن می‌شود.

پوسته شدن دور ناخن/ درمان کنده شدن پوست اطراف ناخن/ ترمیم پوست دور ناخن

کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن اطراف ناخن میشود؟

از نظر متخصصان پوست، یکی از دلایل پوسته شدن دور ناخن کمبود برخی از موادمغذی در بدن است. کمبود ویتامین می‌تواند باعث ریشه شدن پوست اطراف ناخن شود. مهم‌ترین ویتامین‌هایی که کمبود آنها زخم شدن پوست اطراف ناخن را به دنبال دارد شامل ویتامین B۳ یا ویتامین B۷ و ویتامین A است.

 کمبود ویتامین B۳ و خشکی اطراف ناخن

یکی از دلایل پوسته شدن اطراف ناخن کمبود نیاسین یا ویتامین B3 است. این ویتامین برای سلامت پوست ضرورت دارد. کمبود شدید آن باعث بروز بیماری‌های پوستی از جمله «پلاگر» می‌شود. این بیماری با ترک پوستی، خشکی و التهاب شدید همراه می‌شود. به مرور زمان پوست ترک می‌خورد و خونریزی را به دنبال دارد. زخم کنار ناخن هم یکی از نتایج کمبود نیاسین در بدن است.

غذاهایی که حاوی ویتامین B3 هستند شامل گوشت بوقلمون، ساردین، نخود سبز، اسفناج، تمشک سیاه، کدو حلوایی، گوشت بره، مارچوبه، مرغ، ماهی، بادمجان و سبزیجات کلمی است.

کمبود ویتامین B۷ یا بیوتین در بدن

یکی دیگر از دلایل لایه لایه شدن ناخن کمبود بیوتین یا ویتامین B7 در بدن است. این ویتامین به حفظ سلامت پوست و مو کمک زیادی می‌کند. نبود آن خشکی و فلسی شدن پوست را به دنبال دارد. وقتی میزان بیوتین در بدن به شدت کاهش یابد، باعث خشکی اطراف ناخن می‌شود.

درماتیت پوستی در نتیجه کمبود شدید بیوتین در بدن ایجاد می‌شود. در مواردی باعث ریزش مو می‌شود. اگر پوسته شدن اطراف ناخن همراه با ریزش شدید مو و ترک خوردن لب‌ها باشد، از کمبود این ویتامین خبر می‌دهد. غذاهایی از جمله تخم‌مرغ، گردو، دانه کنجد، برگ چغندر، پیاز، گوجه فرنگی، هویج، پسته، بادام، ماهی سالمون، شیر بز و موز حاوی بیوتین هستند.

کندن پوست اطراف ناخن در کودکان/ رفع پوسته پوسته شدن ناخن/ کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن اطراف ناخن میشود؟

کمبود ویتامین A و پوسته شدن دور ناخن

یکی دیگر از ریشه شدن پوست اطراف ناخن کمبود ویتامین A در بدن است. وجود این ویتامین به بهبود زخم، رشد سلول‌های پوست و سلامت ایمنی بدن کمک زیادی می‌کند. طراوت و شادابی پوست تا حد زیادی به وجود ویتامین A در بدن بستگی دارد. این ویتامین به دو صورت ویتامین A فعال و بتاکاروتن است. در غذاهای حیوانی مقدار زیادی از ویتامین A فعال وحود دارد. بتاکاروتن هم در میوه و سبزی یافت می‌شود.

برای درمان کنده شدن پوست اطراف ناخن به دلیل کمبود این ویتامین باید به سراغ غذاهایی حاوی ویتامین A بروید.

ترمیم پوست دور ناخن با چند روش ساده

کندن پوست اطراف ناخن در کودکان یا بزرگسالان فرقی ندارد. در هر دو سن باید به یک روش برای درمان پوسته شدن اطراف ناخن اقدام کنید. از نظر ما روش‌های زیر می‌تواند به درمان این مشکل کمک کند:

مصرف غذاهای حاوی ویتامین E

یکی از راه‌های درمان کنده شدن پوست اطراف ناخن مصرف غذاهای حاوی ویتامین E است. این ویتامین در ردیف آنتی‌اکسیدان‌های ضروری برای بدن محسوب می‌شود. کمک زیادی به لطافت و جوانسازی پوست می‌کند. کمبود آن پوسته شدن دور ناخن و خشک شدن پوست را به دنبال دارد.

برای این کار از کپسول‌های ویتامین E استفاده کنید. چربی داخل کپسول را خارحی کرده و روی پوست آسیب دیده بزنید. اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بمانید و سپس انگشتان را با آب ولرم بشویید. همچنین برای ترمیم پوست دور ناخن می‌توانید چربی داخل کپسول ویتامین E را با روغن زیتون ترکیب کنید.

پوسته شدن اطراف ناخن در کودکان/ دلیل پوسته شدن اطراف ناخن چیست؟

استفاده از عسل برای درمان

یکی دیگر از راه‌های درمان ریشه شدن پوست اطراف ناخن استفاده از عسل طبیعی است. برای این کار مقداری از عسل را روی پوست بزنید. اجازه دهید به مدت نیم ساعت بماند و سپس انگشتان خود را با آب ولرم بشویید. البته دقت داشته باشید عسل تقلبی خریداری نکنید. به دنبال عسل طبیعی باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *