علت قرمزی چشم چیست و راه درمان در خانه

قرمزی چشم ( eye redness) مشکلی است که اغلب افراد برای یک بار هم که شده است، آن را تجربه کرده‌اند. اما دلیل این عارضه چیست؟ آیا قرمزی چشم با سوزش و خارش همراه است؟ آیا به طور دائم دچار قرمزی چشم می‌شوید؟ در این مطلب Karafs ما قصد داریم به بررسی علت قرمزی چشم و راه درمان آن بپردازیم.

بیشتر بخوانید : انواع بیماری‌ چشم و بررسی راه‌های مراقبت اصولی و تغذیه مناسب

علت قرمزی چشم چیست؟

چشم قرمز زمانی اتفاق می‌افتد که مویرگ‌های ریز خونی متورم شده و سطح سفیدی چشم را به طور کامل پر می‌کنند. از این رو قسمت سفیدی به سرخی می‌گراید. به طور کلی عواملی که باعث ابتلا به سرخی چشم می‌شود عبارتند از:

آلرژی و حساسیت

یکی از دلایل قرمز شدن ناگهانی چشم آلرژی داشتن به گرده گیاهان و درختان است. همچنین گرد و غبار، کپک و یا کرک و موی حیوانات هم باعث بروز قرمزی، خارش و سوزش چشم می‌شود. البته اگر سرخی چشم همراه با عطسه، آبریزش و گرفتگی بینی باشد، به دلیل آلرژی است.

قرمز شدن ناگهانی چشم

خشکی چشم

مهم‌ترین علت قرمزی چشم خشکی چشم است. این اتفاق زمانی می‌افتد که چشم هیچ اشکی نداشته باشد. وقتی چشم دچار بی‌آبی شود، خشکی چشم اتفاق می‌افتد. خشکی چشم که باعث خارش و قرمزی می‌شود، زخم و التهاب قرنیه را به دنبال دارد. در این مواقع دچار تاری دید، سوزش، سنگین شدن پلک‌ها، اشک ریختن، خستگی چشم و احساس ناراحتی با لنزهای تماسی می‌شوید.

استفاده بیش از حد از سیستم رایانه‌ای و گوشی همراه باعث خشکی چشم می‌شود. به طوری که در استفاده نادرست، پلک نمی‌زنید و به یک نقطه خیره می‌شوید. خشکی چشم می‌تواند در نتیجه آب و هوای خشک هم ایجاد شود. در فصل بهار و یا روزهای بارانی کمتر این عارضه را تجربه می‌کنید.

ابتلا به چشم صورتی

یک علت قرمزی چشم می‌تواند به دلیل Pinkeye یا چشم صورتی باشد. در این بیماری پلک و سفیدی چشم ملتهب می‌شود. این اتفاق به دلیل ویروس یا یک باکتری است و بیشتر در کودکان اتفاق می‌افتد. این بیماری مسری است و بنابراین باید مرتب دست‌های خود را بشویید. با دست آلوده به چشمان خود دست نزنید.

علائم قرمزی چشم ناشی از چشم صورتی شامل ریزش اشک بی‌دلیل، سوزش و خارش و یا ترشحات سفید و زرد از چشم است. همچنین به نور هم حساسیت پیدا می‌کند.

رگ‌های خونی پاره شده

اگر مویرگ‌های ریز داخل چشم پاره شوند، سفیدی چشم به قرمزی می‌گراید. عطسه کردن شدید، وزنه‌برداری سنگین، استفراغ سخت و یا مالش چشم‌ها باعث پاره شدن رگ‌های ریز داخل سفیدی چشم می‌شود.

قطره برای رفع قرمزی چشم

چگونه قرمزی چشم را درمان کنیم؟

برای تقویت چشم درمان چشم قرمز راه‌های زیادی وجود دارد. طبق گفته متخصصان باید ابتدا علت این عارضه مشخص شود و سپس برای درمان اقدام کنید. روش‌های خانگی برای درمان قرمزی چشم عبارتند از:

قطره برای رفع قرمزی چشم

اگر دلیل قرمز شدن ناگهانی چشم بخاطر مالش شدید و یا آلرژی باشد، باید از قطره‌هایی استفاده کنید که برای مدت زمان کوتاه کاربرد دارند. از جمله نفازولین و ناپروین برای همین منظور کاربرد دارند. اما اگر دلیل چشم قرمز، خشکی است، بهتر است به فکر راه دیگری باشید.

اسم قطره برای قرمزی چشم خشک، اشک مصنوعی است. این قطره می‌تواند چشمان خشک را تسکین دهد و محیط آن را مرطوب نگه دارد. در مطلب دیگری علت پف زیر چشم و راه درمان آن را بخوانید.

درمان چشم قرمز با بخور دادن

یک روش بدون عارضه و کاملا خانگی برای درمان قرمزی چشم استفاده از روش بخور دادن است. اگر در خانه دستگاه بخور دارید، برای مرطوب کردن فضای خانه از آن استفاده کنید. در غیر این صورت یک کتری را پر از آب کرده روی شعله قرار دهید. وقتی به جوش آمد صورت خود را با فاصله ۳۰ سانتیمتر از لوله کتری قرار دهید. به طوری که بخاری که از کتری خارج می‌شود، وارد چشم‌های شما شود. به مدت ۵ دقیقه این کار را تکرار کنید.

درمان قرمزی چشم با دارو

اگر دلیل قرمز شدن ناگهانی چشم‌ها بخاطر عفونت باکتریایی یا ویروسی باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. در چنین مواقعی پزشکان با تجویز داروهای آنتی بیوتیک سعی در کنترل بیماری دارند.

اسم قطره برای قرمزی چشم

درمان قرمزی ناشی از حساسیت

اگر دلیل قرمز شدن ناگهانی چشم‌ها آلرژی باشد، باید از داروهای آنتی هیستامین و ضداحتقان استفاده کنید. البته برای این کار باید پزشک دارو را برایتان تجویز کند. به طور خودسرانه اقدام به خرید و استفاده از دارو نکنید. زیرا چشم عضو بسیار حساسی است.

استفاده از گوشی و رایانه را محدود کنید

به طور کلی زل زدن به یک نقطه بدون اینکه پلک بزنید، باعث بروز مشکل قرمزی ناگهانی چشم می‌شود. برای رفع این مشکل باید استفاده خود را از گوشی همراه و یا سیستم رایانه محدود کنید. در حین استفاده هم سعی کنید با پلک زدن مداوم از خشکی و قرمزی چشم پیشگیری کنید.

همچنین از مالش چشم به دلیل خارش خودداری کنید. برای رفع خارش چشم بهتر است از قطره اشک مصنوعی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *