عادت‌های غذایی غلط| چگونه عادات غذایی بد را ترک کنیم؟

آیا شما هم عادت به خوردن تنقلات مضر و یا مصرف خوراکی‌ها برای کنترل احساسات خود دارید و از آن‌ها رنج می‌برید؟ ترک کردن این عادت‌های غذایی مضر کمک زیادی به سلامتی و کاهش وزن شما خواهد کرد. اما ترک کردن این عادات فقط مربوط به اراده قوی و یا فقدان اراده مربوط نمی‌شود. گاهی شما بدون آنکه خودتان متوجه این موضوع شده باشید، گرفتار این عادت‌های مضر شده اید. مانند کسانی  که صبح‌ها برای زود رسیدن به محل کار، از خوردن صبحانه کامل منصرف می‌شوند. و یا کسانی که عادت به خوردن خوراکی‌های مضر مانند چیپس و پفک هنگام تماشای فیلم دارند. این عادت‌های نادرست می‌توانند سلامتی شما را در معرض خطر قرار دهند و باعث افزایش وزن سریع شوند. ما در این مقاله به معرفی چند عادت‌های غذایی غلط و راه رها شدن از آن‌ها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

۱۰ خوراکی ضد التهاب ؛ دلیل بالا بودن التهاب بدن چیست؟

غذاهای ناسالم التهاب بدن را بیشتر می‌کنند…

خوردن بدون هدف

دانشمندان بر اساس مطالعاتی که انجام داده‌اند، به این نتیجه رسیده‌اند که هر چه بشقاب یا ظرفی که در آن غذا می‌خورید بزرگتر باشد، بدون توجه به مقدار نیازتان، غذای بیشتری خواهید خورد. در واقع مقدار قابل توجهی از غذاهایی که هر روز مصرف می‌کنید، مورد نیازتان نیستند. می‌توانید با انتخاب یک ظرف کوچک تر و مصرف بیشتر سبزیجات، سلامت خود را بهبود ببخشید. همچنین هیچگاه مواد خوراکی را به طور مستقیم از ظرف بسته بندی آن‌ها مصرف نکنید.

خوردن در اواخر شب

تحقیقات انجام شده بر روی رژیم غذایی سلامت محور نشان می‌دهد که خوردن غذا در اواخر شب و حتی در تمام طول شب، ایده مناسبی نیست و به کاهش وزن کمکی نخواهد کرد. اگرچه بسیاری از متخصصان بر این باورند که این موضوع یک عادت همیشگی در طول تاریخ زندگی انسان‌ها بوده و مغایرتی با سلامتی آن‌ها ندارد. ولی ترک این عادت می‌تواند نتایج مثبت قابل توجهی در کاهش وزن شما داشته باشد. سعی کنید شام را هر چه زود تر مصرف کنید. و بعد از شام بلافاصله دندان‌هایتان را مسواک بزنید تا هوس خوردن خوراکی‌های دیگر از سرتان برود. در صورت گرسنگی، سعی کنید تحمل خود را بالا ببرید و چیزی نخورید. یا به چیز سبکی مانند یک میوه تازه بسنده کنید.

Eating-harmful-snacks

خوردن بیش از حد و بی پایان تنقلات در طول روز

مصرف شبانه روزی تنقلات که اکثرا پر کالری و مضر هستند، یکی از عادت‌های غذایی بسیار نادرست می‌باشد. که اغلب کودکان و نوجوانان به آن مبتلا هستند. بنابراین همیشه سعی کنید میز خود را با خوراکی‌های سالم مانند هوموس، هویج، انواع میوه‌ها، ذرت بوداده، ماست، بادام و … تکمیل کنید. و از خوراکی‌هایی مانند چیپس و بیسکوییت که ارزش غذایی بالایی ندارند و نمی‌توانید در برابر آن‌ها خود را کنترل کنید اجتناب کنید.

خودداری از مصرف صبحانه

حتما می‌دانید که صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روزانه به شمار می‌رود. اما برخی افراد بنا به دلایلی مصرف این وعده غذایی مهم را نادیده می‌گیرند. خوردن صبحانه کامل و مغذی در ابتدای صبح به شما کمک می‌کند که انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های مختلف در طول روز را داشته باشید و کمتر سراغ تنقلات مضر بروید. و از پرخوری شما در طول روز جلوگیری می‌کند. بنابراین باید سعی کنید که هیچگاه مصرف صبحانه کامل را پشت گوش نیاندازید. اگر وقت کافی برای این کار را ندارید، صبحانه‌های ساده و سریع را امتحان کنید.

Wrong-eating-habit

خوردن احساسی

شاید شما هم این را تجربه کرده‌باشید که روز بدی را در محل کار یا بیرون از خانه گذرانده‌اید و برای تخلیه یا سرکوب این احساسات، دست به خوردن احساسی زده‌اید. این یک عادت غذایی نامناسب و مضر می‌باشد. محققان می‌گویند خوردن از روی احساسات، چه احساسات مثبت و چه احساسات منفی، باعث پرخوری خواهد شد. برای حل این مشکل، هنگامی که استرس دارید و احساسات زیادی بر شما حاکم هستند، از خوردن اجتناب کنید. در هنگام استرس، پیاده روی کنید و یا با یک دوست تماس بگیرید تا استرس شما کاهش یابد و سپس وعده غذایی دلخواهتان را مصرف کنید.

خوردن خیلی سریع

سریع خوردن غذا، در هر وضعیتی، یک عادت بسیار نادرست به شمار میرد. زیرا به مغز شما این اجازه را نمی‌دهد که معده را آماده دریافت و هضم مناسب مواد غذایی کند و این عادت نادرست به شدت باعث چاقی و تهدید سلامتی می‌شود. مغز شما ۱۵ تا ۲۰ پس از شروع مصرف غذا، نشان نمی‌دهد که شما سیر شده‌اید و نیازی به غذای بیشتر ندارید. بنابراین اگر غذایتان را در کمتر از ۱۰ دقیقه می‌خورید، باعث می‌شود که اقدام به پرخوری کنید و مشکلات زیادی برای شما به وجود بیاید. برای ترک این عادت، سعی کنید غذایتان را با چنگال مصرف کنید. همچنین سعی کنید تا حد امکان لقمه‌های خود را بجوید.

کمبود خواب

محققان بر اساس نتایج برخی تحقیقات این موضوع را بیان می‌کنند که کمبود خواب تاثیر مستقیم در اضافه وزن و چاقی دارد.افرادی که روزانه کمتر از ۵ تا ۶ ساعت می‌خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به اضافه وزن قرار دارند. سعی کنید برای خود یک روال عادی تنظیم کنید و هر شب در ساعت مشخصی به خواب بروید و در ساعت مشخص از خواب بیدار شوید و ساعت بدن خود را با این روال تنظیم کنید. و به طور کلی سعی کنید کیفیت خواب خود را افزایش دهید. در این مقاله به طور کامل درباره روش‌های بالابردن کیفیت خواب صحبت کرده‌ایم.

Eating-while-playing-computer-games

خوردن هنگام انجام بازی‌های کامپیوتری و تماشای تلوزیون

تماشای بیش از حد تلوزیون و فیلم‌های مختلف و همچنین انجام بازی‌های کامپیوتری، باعث می‌شود مواد غذایی بیشتری مصرف کنید. همچنین خوردن هنگام استرس ناشی از آن‌ها باعث پرخوری خواهد شد. سعی کنید هنگامی که جلوی کامپیوتر نشسته‌اید، استراحت‌های مکرر کنید. هر ۱۵ تا ۳۰ دقیقه یکبار از جای خود بلند شوید و نرمش کوتاهی انجام دهید. همچنین بعد از پایان برنامه تلوزیونی مورد علاقه‌تان، خوراکی‌هایی که مصرف می‌کنید را کنترل کنید.

خوردن تنقلات مضر

مصرف خوراکی‌های مضر مانند چیپس و پفک نه تنها باعث اضافه وزن می‌شود و سلامتی شما را به خطر می‌اندازد، بلکه اعتیاد آور هم می‌باشد. در عوض خوردن خوراکی‌های مفید و سلامت محور، به شما احساس خوشبختی و رضایت بیشتری می‌دهد.

در این مقاله سعی کردیم عادت‌های غلط غذایی که ممکن است ناخواسته دچار آن‌ها شده باشید و از آن‌ها بی‌خبر باشید را برای شما معرفی کنیم و راهکارهایی را برای رهایی از آن‌ها پیشنهاد دهیم.امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *