چگونه در ماه رمضان چاق نشویم؟

حتما افراد زیادی را پس از ماه رمضان دیده‌اید که نه تنها لاغر نشده‌اند بلکه به وزن آن‌ها اضافه شده و چاق هم شده‌اند. شاید این نکته رو ندانید که روزه داری در بعضی افراد می‌تواند باعث چاق شدن آن‌ها نیز شود. بسیاری از افراد به دلیل کم بودن فاصله افطار تا سحر، شام را ساعت یازده یا دوازده شب می‌خورند و برای سحر از خواب بیدار نمی‌شوند. غافل از اینکه این روش باعث افزایش ضعف، کاهش قند خون می‌شود. حذف کردن وعده سحری باعث افزایش خوردن شیرینی‌جات و در نتیجه اضافه وزن می‌شود.

 افراد در ماه رمضان باید به نوع خوراک خود حتما توجه کنند؛ این ماه بیشتر در سفره ها زولبیا و بامیه وجود دارد که بسیار افراد را تشویق به مصرف می کند، اما باید توجه کنند که این مواد غذایی را اصلا در وعده سحر مصرف نکنند. زمانی که فرد روزه می گیرد و در طول روز مواد غذایی مصرف نمی کند، باعث می شود که در زمان افطار به دلیل این حس گرسنگی علاقه به استفاده از مواد زیادی داشته باشد؛ در زمان سفره چیدن از تمام مواد غذایی استفاده کنند و ۱۰ نوع قلم از مواد وسوسه برانگیز بر سفره خود بگذارند که این اشتباه ترین کار است.

در ماه رمضان باید در مصرف حلیم و کله و پاچه دقت کرد، میزان مصرف حلیم باید به اندازه یک کاسه متوسط باشد تا حجم زیادی از معده را پر نکند، اغلب افراد در اثر خوردن زیاد این ماده غذایی ترش می‌کنند و معده آن ها به مرور ضعیف می شود لذا باید از پرخوری در این ماه پرهیز کنند.

ماه رمضان

چرا باید از درهم خوری پرهیز کرد؟

در هم خوری به معنی استفاده همزمان از چندین ماده غذایی است؛ زمانی که افراد مواد غذایی را یکی پس از دیگری مصرف می‌کنند، این مواد در معده امکان هضم خوبی ندارند و فاسد می‌شوند به همین علت است که وقتی چند ماده غذایی را با هم می خوریم یا در استفاده از آن ها زیاده روی می‌کنیم، دچار نفخ، دل درد و در صورت شدت گرفتن، دچار اسهال و استفراغ می‌شویم.حلیم باعث تشنگی در طول روز می‌شود؛ همچنین افراد در زمان سحری نباید پرخوری کنند، این تفکر که «چون قرار است یک روزه گرسنه باشم باید سحری زیاد مصرف کنم» اشتباه است.

درهم خوری یعنی استفاده همزمان از مایعات و جامدات، این بدترین شکل استفاده از غذا است، مایعات پس از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در بدن هضم می شود و جامدات حدود یک الی سه ساعت، پس باید بعد از این زمان‌ها مواد دیگری استفاده کنیم، برهم خوری هم یعنی این غذا‌ها را یکی پس از دیگری بدون هیچ فاصله‌ای مصرف کنیم. زمانی که حس می‌کنید غذایی در معده شما هضم نشده،  برای هضم نیاز به گذشت زمان دارد؛ این ماده غذایی را با حلیم استفاده نکنید چرا که ضعف معده و سردی را به همراه دارد و به فرد احساس بیماری می‌دهد لذا افراد باید در مصرف مواد غذایی ملاحظه کنند تا دچار بیماری نشوند.

ماه رمضان
ماه رمضان

چگونه در ماه رمضان چاق نشویم

ماه رمضان ماه سم زدایی ، کاهش وزن و ســــــالم زیستـــــن است . بدون برنامه ریزی غذایی شما بیشــتر به سمت اضافه وزن گام برمی دارید تا کاهش آن ، پس باید بر جذب مواد غذایی ، نوع مواد غذایی ، زمان خوردن نظارت و کنـــــــترل نمایید . بعضی از افراد به سحری خود توجه نمی کنند ولی در عوض به هنگام افطار زیاده روی می نمایند و به جای آنکه در ساعت های اولیه صـــــــبح پیاده روی کنند بعد از افطار به یاد پیاده روی می افتند .مطمئن باشید اگر در ماه مبارک رمضان امسال برطبق این قانون عــــــمل کنید به وزن ایده آل خود و سلامتی جسمی و روانی بدن دست خواهید یافت .

افطاری را ساده برگزار کنید

غذاهایی که معمولا برای افطاری در نظر گرفته می‌شوند، سرشار از کالری هستند. به عنوان نمونه هر صد گرم بامیه به میزان ۴۰۰ و هر صد گرم زولبیا به میزان ۴۵۰ کیلو کالری انرژی دارد. شما برای سوزاندن کالری این میزان بامیه باید به مدت ۲ ساعد و ۲۱ دقیقه و ۱۰ ثانیه پیاده روی کنید. پس از خوردن غذاهای سرشار از کالری در هنگام افطار خودداری کرده و یک ساعت پس از افطار فعالیت‌هایی برای افزایش سوخت و ساز بدن خود انجام دهید.

ماه رمضان
ماه رمضان

به بدن‌تان استراحت دهید

متعادل بودن میزان پروتئین و کربوهیدرات در وعده های غذایی ماه رمضــــان و خـــــوردن غذای سالم ا مری ضروری است. ولی کمبودخواب در طول روز باعث احساس خستگی در فرد روزه دار می گردد ، پس خواب کافی از بروز مشـــــکلات فوق جلوگیری خواهد کرد .

ورزش های سبک انجام دهید

تحقیقات انجــــام شده نشان می دهند که ورزش های ســـــبک در ماه رمضــان به کاهش سموم ذخیره شده دربدن کــــمک می نــــــماید . وقتی ما ورزش مـــــــی کنیم سطـــــــح بالایی از اندروفیـــــــن ترشــــــــح می شود و در نتیجــــــه احساس خوبی را در ما بوجود می آورد و باعث می شود که از نظر روحـــی و روانی هوشیـــــارتر گردیم . انجام ورزش هایی مانند یوگا قبل از افطار به احساس آرامش روحی و جسمی کمک می نماید .

شام را جایگزین سحر نکنید

سیاری از افراد به دلیل کم بودن فاصله افطار تا سحر، شام را ساعت یازده یا دوازده شب می‌خورند و برای سحر از خواب بیدار نمی‌شوند. غافل از اینکه این روش باعث افزایش ضعف، کاهش قند خون می‌شود. حذف کردن وعده سحری باعث افزایش خوردن شیرینی‌جات و در نتیجه اضافه وزن می‌شود. یادتان باشد هرگز وعده سحری را از برنامه روزانه‌تان حذف نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *