blog.karafsapp.com needs to review the security of your connection before proceeding.

Ray ID: d53a334b08ff0980
Performance & security by Cloudflare

رژیم ذهن ، خوراکی‌های مفید برای سلامت مغز و جلوگیری از آلزایمر

در این مقاله قصد داریم شما را با رژیم ذهن یا رژیم سلامت مغز آشنا کنیم. رژیم ذهن یک برنامه غذایی است که به منظور پیشگیری از بروز بیماری‌های نظیر زوال عقل و آلزایمر و همچنین به هدف کمک به جلوگیری از کاهش عملکرد مغز با افزایش سن طراحی شده است. اگر به دنبال شناخت این رژیم غذایی و کمک به سلامت مغز خود یا اطرافیان خود به ویژه افراد مسن هستید، مطالعه این مقاله مجله کرفس از دست ندهید.

رژیم ذهن چیست؟

همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد، رژیم غذایی ذهن به منظور جلوگیری از زوال عقل و پیشگیری از کاهش سطح سلامت مغز که در سنین بالا رخ می‌دهد، طراحی شده است. رژیم سلامت مغز از ترکیب دو رژیم غذایی با نام‌های رژیم غذایی مدیترانه‌ای و رژیم جلوگیری از فشارخون بالا طراحی شده است.

بیماری آلزایمر را بهتر بشناسیم!

در این مقاله!

بسیاری از متخصصان و دانشمندان رژیم‌های مدیترانه‌ای و رژیم جلوگیری از فشار خون بالا را از برنامه‌های غذایی سالم و بسیار مفید قلمداد می‌کنند. زیرا بر اساس تحقیقات صورت گرفته، این دو رژیم غذایی به خوبی می‌توانند به کنترل فشار خون کمک کنند و از بروز بیماری‌های قلبی، دیابت و بسیاری از بیماری‌های دیگر جلوگیری کنند.

به همین دلیل، دانشمندان که به دنبال طراحی یک رژیم غذایی برای بهبود سلامت مغز بودند، تصمیم گرفتند با ترکیب رژیم غذایی مدیترانه‌ای و رژیم ضد فشار خون بالا، یه برنامه غذایی با نام رژیم ذهن را ایجاد کنند.

آیا رژیم ذهن بر بهبود سطح سلامت مغز تاثیر دارد؟

بر اساس تحقیقات صورت گرفته توسط محققان، برنامه غذایی که بر اساس قوانین رژیم ذهن طراحی می‌شود می‌تواند از ابتلا به بیماری زوال عقل و آلزایمر و دیگر بیماری‌های مربوط به عملکرد ذهن به ویژه در سنین بالا، جلوگیری کند. این موضوع با مشاهده تاثیرات مثبت استفاده این رژیم در افراد بزرگسال و مسن به اثبات رسیده است.

سلامت ذهن

چه کارهایی به مغز آسیب می‌رسانند؟ برای سلامت ذهن هرگز این ۸ کار را انجام ندهید!

در این مقاله بخوانید!

در عین حال که رژیم ذهن دارای فواید قابل توجهی است، بسیار ساده و دارای دستورات آسان است. به طوری که مصرف ۱۰ گروه از خوراکی‌ها را توصیه می‌کند که باید سعی کنید این خوراکی‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید. و همچنین مصرف ۵ گروه از خوراکی‌های مضر برای سلامت مغز را منع می‌کند که افراد باید تا حد امکان مصرف این خوراکی‌ها را محدود کنند.

در ادامه به معرفی این ۱۵ گروه از خوراکی‌های مفید و مضر برای سلامت مغز خواهیم پرداخت. برای آشنایی با این خوراکی‌ها در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

۱۰ خوراکی مفید برای سلامت مغز

۱) سبزیجات برگ دار و سبز رنگ: سعی کنید که در هر هفته ۶ وعده یا بیشتر از سبزیجات برگ دار سبز رنگ را در برنامه غذایی خود بگنجانید. این سبزیجات شامل مواردی نظیر کلم پیچ، اسفناج، انواع سبزیجات موجود در سبزی خوردن و … می‌باشند که می‌توانید آن‌ها به صورت خام یا پخته شده مصرف کنید.

۲) سایر سبزیجات: علاوه بر سبزیجات برگ دار سبز رنگ، سعی کنید روزانه حداقل یک وعده سایر سبزیجات را نیز مصرف کنید. در این میان، انتخاب سبزیجاتی که نشاسته کمتری دارند به دلیل مغذی بودن و در عین حال کم کالری بودن، برای سلامت بدن و مغز شما بسیار مفید خواهند بود.

۳) انواع توت‌ها: بر اساس تحقیقات صورت گرفته، توت‌ها به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بی‌نظیری که دارند، برای حفظ سلامت مغز و گنجانده شدن در رژیم ذهن مناسب هستند. از این رو سعی کنید حداقل دوبار در هفته از انواع مختلف توت‌ها مانند توت فرنگی، توت خشک، توت سفید، شاه‌توت و حتی بلوبری و تمشک در صورت دسترسی، مصرف کنید.

۴) آجیل و دانه‌های روغنی: سعی کنید در هفته ۵ وعده یا بیشتر از انواع آجیل‌ها را در برنامه غذایی رژیم ذهن بگنجانید. زیرا مصرف انواع آجیل و دانه‌های روغنی می‌تواند فواید زیادی را برای سلامت مغز شما داشته باشد.

۵) روغن زیتون: سعی کنید تا حد امکان از روغن زیتون به عنوان روغن اصلی در هنگام پخت و پز استفاده بکنید. به همین منظور از روغن زیتون معمولی برای استفاده همراه سالاد و دیگر خوراکی‌ها و از روغن زیتون مخصوص سرخ کردنی برای پخت و پز در حرارت‌های بالا استفاده کنید. تا از فواید بی‌نظیر روغن زیتون بهره‌مند شوید.

۶) غلات کامل: غلات کاملی نظیر جو دوسر، کینوا، ماکارونی سبوس دار، نان سبوس دار و خوراکی‌هایی که با غلات کامل تهیه می‌شوند، بسیار مفید و سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند. سعی کنید روزانه حداقل سه وعده از این خوراکی‌های مفید را مصرف کنید.

۷) ماهی و غذاهای دریایی: ماهی و اکثر خوراکی‌های دریایی حاوی مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا ۳ و فسفر می‌باشند. که مصرف این مواد برای بهبود سطح سلامت مغز بسیار مفید خواهد بود. سعی کنید هفته‌ای حداقل یک بار از انواع ماهی‌ها مانند ماهی قزل آلا، آزاد، ساردین، تن و … را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مهم‌ترین خواص میگو را می‌دانید؟ غذای کم کالری! در اینجا بخوانید…

۸) حبوبات: در هر هفته حداقل باید چهار وعده خوراکی را به حبوبات اختصاص دهید. مصرف حبوباتی نظیر انواع لوبیاها، عدس، نخود، سویا و … خواص بسیاری را برای سلامتی شما خواهند داشت.

۹) گوشت پرندگان: سعی کنید دو وعده در هفته را به مصرف گوشت پرندگانی نظیر مرغ یا بوقلمون اختصاص دهید. این خوراکی‌ها می‌توانند در مقایسه با مصرف گوشت قرمز، سالم تر و مفیدتر باشند.

۱۰) آب و نوشیدنی‌های سالم: تامین آب مورد نیاز بدن از اهمیت بسیار بالایی در سلامت همه اعضا به ویژه ذهن شما برخوردار است. نوشیدن آب کافی و نوشیدنی‌های سالم مانند آبمیوه‌ها و حتی مصرف میوه‌های آبرسان، باید مورد توجه شما قرار بگیرد.

رژیم ذهن

۱۰ تمرین ساده برای تقویت مغز!

در این مقاله به طور کامل مطالعه کنید!

۵ خوراکی که باید مصرف آن‌ها را در رژیم ذهن محدود کنید!

۱) کره حیوانی و گیاهی: سعی کنید در صبحانه و هنگام پخت و پز تا حد امکان از کره‌های حیوانی و گیاهی مصرف نکنید. در عوض می‌توانید از خوراکی‌ها و روغن‌های سالم تر مانند روغن زیتون یا کنجد بهره ببرید.

۲) پنیر: در رژیم ذهن توصیه می‌شود که مصرف پنیر خود را به حدود یکبار در هفته محدود کنید. زیرا بر اساس برخی از تحقیقات صورت گرفته، مصرف زیاد پنیر می‌تواند اثرات مخربی بر عملکرد ذهن داشته باشد.

۳) گوشت قرمز: سعی کنید در هر هفته مصرف گوشت قرمز را به سه وعده یا کمتر کاهش دهید. در عوض می‌توانید از سایر منابع پروتئینی سالم مانند گوشت پرندگان یا غذاهای دریایی روی بیاورید.

۴) غذاهای سرخ شده و فست فودی: مصرف غذاهای سرخ شده و فست فودی به ویژه برای افراد میان سال می‌تواند بسیار مضر باشد. این افراد باید سعی کنند که مصرف این نوع خوراکی‌های فست فودی را به حداکثر ۱ بار در هفته کاهش دهند.

۵) شیرینیجات و خوراکی‌های فراوری شده: اید دسته از خوراکی‌ها را می‌توان خوراکی‌های بی ارزش قلمداد کرد. زیرا حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات‌های فراوری شده مضر هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله دیابت را در افراد میان سال به شدت افزایش دهند. بنابراین توصیه می‌شود که مصرف شیرینیجات و خوراکی‌های فراوری شده را به حداکثر ۴ بار در هفته کاهش دهید.

سخن آخر

در این مقاله به معرفی رژیم ذهن یا رژیم سلامت مغز پرداختیم. و خوراکی‌هایی را که مصرف و یا عدم مصرف آن‌ها به منظور افزایش سلامت مغز و بهبود عملکرد ذهنی توصیه شده است را به شما معرفی کردیم. با تنظیم کردن سبد غذایی خود بر اساس این خوراکی‌ها می‌توانید کیفیت برنامه غذایی خود را به کمک رژیم ذهن افزایش دهید. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

منبع : healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *