مواد معدنی مورد نیاز بدن کدامند؟ ۱۰ ماده معدنی مهم برای بدن

در این مقاله قصد داریم به معرفی مواد مغذی و انواع املاح و موادمعدنی مورد نیاز بدن بپردازیم. تعریف مواد معدنی چیست ؟ مواد معدنی شامل چه چیزهایی است ؟ کمبود مواد معدنی در بدن چه عوارضی را می‌تواند به دنبال داشته باشد؟ نقش هر یک از مواد معدنی در سلامت بدن چیست؟ مواد معدنی بدن شامل چیست ؟ برای یافتن پاسخ این سوالات در ادامه مقاله همراه مجله کرفس باشید.

املاح، مواد معدنی و مواد مغذی چه هستند؟

طلا، نقره، پلاتین و تیتانیوم گران بها ترین و ارزشمند ترین فلزات جهان هستند. اما هنگامی که از سلامت انسان صحبت می‌کنیم، این فلزات نقش بسیار کم رنگ تری نسبت به سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن دارند. و سایر فلزات و املاح معدنی برای سلامت ما از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. به طوری که بدون برخی از آن‌ها نمی‌توانیم حتی به زندگی خود ادامه دهیم.

در حقیقت مواد معدنی، انواع خاصی از مواد مغذی هستند که بدن ما برای عملکرد مناسب بخش‌های مختلف، به آن‌ها نیاز دارد. تامین مواد معدنی و املاح مورد نیاز بدن انسان یکی از موضوعات مهم است که باید در طراحی رژیم غذایی مورد توجه قرار بگیرد. کمبود مواد معدنی و مواد مغذی و یا دریافت بیش از اندازه این مواد می‌تواند مشکلات جدی را برای سلامت انسان ایجاد کند.

کمبود مواد معدنی به چه معناست؟

کمبود مواد معدنی هنگامی در بدن رخ می‌دهد به بدن انسان به اندازه کافی مواد معدنی مورد نیازش را دریافت نکند و یا نتواند به طور مناسب آن‌ها را جذب کند. این کمبود در اکثر مواقع به آرامی و در مرور زمان اتفاق می‌افتد. همچنین دلایل متعددی می‌توانند سبب ایجاد این کمبود بشوند. افزایش نیاز به برخی مواد معدنی در موقعیت‌های خاص مانند بارداری، کمبود مواد معدنی موجود در رژیم غذایی و یا مشکلات ایجاد شده در جذب ماده معدنی از رایج ترین این دلایل هستند.

 نقش مواد معدنی در سلامت بدن

توجه داشته باشید که در صورت مواجه شدن با این کمبود و متوجه شدن آن، هرچه سریعتر باید برای رفع این مشکل اقدام کنید. زیرا کمبود مواد معدنی می‌تواند مشکلات متعددی نظیر ضعف استخوان‌ها، خستگی و احساس ضعف شدید، بروز مشکلات گوارشی، ضعیف شدن سیستم ایمنی و … را به همراه داشته باشد.

فلزات و مواد معدنی در بدن چه کارهایی را انجام می‌دهند؟

از فلزات و مواد مختلف موجود در کره زمین برای ساخت ابزارها و وسایل مختلف استفاده می‌شود. اما نقش مواد معرنی مورد نیاز بدن متفاوت است. این مواد معدنی در انجام بسیاری از فعالیت‌های اساسی بدن نقش مهی ایفا می‌کنند. برای فعال سازی آنزیم‌ها و عملکرد مناسبشان به این مواد معدنی نیاز داریم. و به طور کلی ادامه زندگی ما بدون این مواد مغذی غیر ممکن است. در ادامه چند مورد از این مواد معدنی و کاربردهایشان را برای شما مورد بررسی قرار می‌دهیم.

کلسیم Calcium

کلسیم یک عنصر بسیار مهم و حیاتی برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها به شمار می‌رود. از این گذشته، کلسیم همچنین نقش مهمی در کنترل فشار خون، انقباض عضلات، عملکرد مناسب سیستم عصبی و فرآیند لخته شدن خون دارد. نکته جالب اینجاست که ویتامین D باعث جذب کلسیم از روده می‌شود. و به این معناست که اگر به اندازه کافی ویتامین D در بدن شما وجود نداشته باشد، نمی‌توانید از کلسیم موجود در موادغذایی بهره ببرید.

اگر می‌خواهید درباره نقش کلسیم در بدن ومنابع مهم خوراکی حاوی کلسیم بیشتر بدانید، پیشنهاد میکنم مطالعه این مقاله را از دست ندهید!

کروم Chromium

کروم در بدن به کنترل سطح قند خون و دریافت انرژی توسط سلول‌ها کمک می‌کند. به همین دلیل یکی از مواد معدنی مهم مورد نیاز بدن به شمار می‌رود. برخی از بهترین منابع کروم شامل کلم بروکلی و مخمر آبجو است. همچنین سیب زمینی، غلات سبوس‌دار، غذاهای دریایی و گوشت نیز حاوی این ماده معدنی هستند. این ماده غذایی می‌تواند حساسیت به انسولین را افزایش دهد. در عین حال به بدن در پردازش صحیح گلوکز خون نیز کمک می‌کند. بیماری ویلسون ارتباط مستقیمی با میزان مس بدن دارد.

اگر می‌خواهید بیشتر درباره مقدار کروم مورد نیاز بدن بدانید، مطالعه این مقاله را پیشنهاد می‌کنم.

مواد معدنی شامل چه چیزهایی است

مس Copper

مس نقش اساسی در تنظیم متابولیسم و سوخت و ساز بدن، تولید گلبول‌های قرمز خون، عملکرد مناسب سیستم عصبی و همچنین جلوگیری از عملکرد مخرب رادیکال‌های آزاد دارد. بنابراین می‌توان ترکیبات حاوی مس را به نوعی آنتی اکسیدان نیز توصیف کرد. یکی از فواید مس برای بدن ارتباط این ماده با بیماری قلبی است. اگر میزان مس بدن کم شود، کلسترول و فشار خون بدن افزایش می‌یابد.

فواید مس برای بدن بسیار است. به همین خاطر مقاله مستقلی برای شما عزیزان آماده کردیم.

آهن Iron

آهن در تولید هموگلوبین خون و میوگلوبین که نوعی پروتئین در ماهیچه‌ها می‌باشد، نقش اساسی ایفا می‌کند. این عنصر مهم همچنین در فعال کردن آنزیم‌های مختلف و تولید اسید آمینه‌ها، کلاژن، برقراری پیام‌های عصبی و همچنین تولید هورمون‌ها نقش ضروری دارد.

کمبود آهن خون می‌تواند بسیاری از انسان‌ها را درگیر کند. درحالی که از آن اطلاع ندارند و با خستگی، ضعق جسمانی و بی‌حوصلگی زندگی می‌کنند. در مقاله جداگانه‌ای به طور مفصل درباره این موضوع صحبت کردیم.

منیزیم Magnesium

وجود منیزیم نیز مانند کلسیم برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. همچنین منیزیم یک ماده معدنی مفید برای کنترل فشار خون و همچنین کنترل سطح قند خون می‌باشد. از دیگر کاربردهای مهم منیزیم می‌توان به منقبض کردن عضلات، کمک به عملکرد مناسب سیستم عصبی، لخته شدن خون و همچنین فعال کردن برخی آنزیم‌های مهم اشاره کرد. پوست و مو نیز به وجود منیزیم برای ترمیم بافت نیاز دارد و نمیتوان از خواص منیزیم برای مو و پوست غافل شد. همچنین تاثیر منیزیم در بدنسازی و ریکاوری بدن بسیار اهمیت دارد.

خواص منیزیم را در این مقاله به طور کامل مطالعه کنید!

املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن

منگنز Manganese

منگنز به فرم دهی مناسب استخوان‌ها، افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن، تولید اسید آمینه‌های مختلف و همچنین کنترل میزان کلسترول و کربوهیدرات بدن کمک می‌کند. وقتی منگنز با مواد مغذی کلسیم، روی و مس ترکیب می‌شود، از تراکم مواد معدنی استخوان پشتیبانی می‌کند. این امر به ویژه در افراد سالمند اهمیت بیشتری دارد. مکمل منگنز تنها برای کسانی تجویز می‌شود که به کمبود آن مبتلا هستند و از مصرف خودسرانه مکمل منگنز خودداری کنید.

اگر می‌خواهید بیشتر درباره خواص منگنز برای بدن بدانید، مطالعه این مقاله را پیشنهاد میکنم.

مولیبدن Molybdenum

مولیبدن در بدن نوعی عملکرد آنتی اکسیدانی دارد. به طوری که با عملکرد مخرب چندین آنزیم فعال کننده سموم مقابله می‌کند. و همچنین از تجمع سولفیت‌های مضر در بدن جلوگیری می‌کند. به همین دلیل مولیبدن به عنوان یکی از مواد معدنی مهم برای حفظ سلامت بدن به شمار می‌رود. این ماده در خاک است و با مصرف گیاهان و همچنین گوشت حیوانات گیاهخوار وارد بدن می‌شود.

اگر درباره خواص و منابع مولبیدن نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، پیشنهاد می‌کنم این مقاله را بخوانید!

پتاسیم Potassium

پتاسیم یکی از مهم ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن به شمار می‌رود. به ویژه برای افرادی که به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند. پتاسیم برای کنترل فشار خون، متعادل کردن مایعات موجود در بدن، حفظ ضربان قلب مناسب، انقباض عضلات و سلامت استخوان‌ها مفید است. بدن انسان به طور طبیعی قادر به تولید پتاسیم نیست. به همین دلیل تامین پتاسیم از طریق مصرف خوراکی‌های حاوی آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

می‌توانید در این مقاله اطلاعات بیشتری درباره خوراکی‌های سرشار از پتاسیم بدست آورید. همچنین در رابطه با خواص پتاسیم مقاله کاملی برای شما عزیزان قرار دادیم.

انواع املاح و مواد معدنی

سدیم Sodium

سدیم نیز مانند پتاسیم در متعادل کردن مایعات موجود در بدن، عملکرد مناسب سلول‌های مختلف بدن، سلامت سلول‌های عصبی، انقباض عضلات و فعالیت مناسب بسیاری از آنزیم‌ها و هورمون‌های بدن نقش اساسی ایفا می‌کند.

هنگامی که میزان تعادل جذب و دفع سدیم در بدن از بین برود، بدن با مشکلاتی روبه‌رو خواهد شد. بیماری‌های مربوط به تغییر غلظت سدیم در بدن شامل موارد زیر می‌باشد:

۱) کمبود سدیم بدن ( هیپوناترمی )

۲) افزایش غلظت سدیم بدن ( هایپناترمی )

در این مقاله اطلاعات بیشتری درباره فواید سدیم برای شما عزیزان قرار دادیم. و به طور کامل به تعریف این دو بیماری شناخته شده، پرداختیم.

روی Zinc

عنصر روی یا زینک که ممکن است مکمل‌های غذایی آن را مصرف کرده باشید، در لخته شدن خون، ساخت DNA ، فرآیند عضله سازی و ترمیم زخم‌های بدن کمک می‌کند. وجود روی همچنین در فرآیند تقسیم سلولی و تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم و ضروری است. روی برای فعالیت بیش از ۳۰۰ آنزیم لازم است. این آنزیم‌ها به متابولیسم بدن، عملکرد هضم، عملکرد اعصاب و بسیاری از فرآیندهای دیگر کمک می‌کنند.

اطلاعات کامل‌تر درباره این ماده معدنی مهم و شناخته شده در مقاله: هر آنچه درباره زینک باید بدانید!

سخن پایانی

در این مقاله در خصوص مواد معدنی و مواد مغذی مورد نیاز بدن و عملکرد و نقش هر کدام از آن‌ها در بدن صحبت کردیم. کمبود هر کدام از این مواد معدنی در بدن می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی برای سلامتی انسان و عملکرد مناسب بخش‌های مختلف بدن شود. به همین دلیل تامین مواد معدنی مورد نیاز بدن از اهمیت بالایی برخوردار است. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید و خواندن آن برای شما مفید واقع شود.

منابع : health، healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *