۱۰ راه برای رفع تشنگی ماه رمضان

تشنگی در ماه رمضان یکی از دغدغه‌های روزه‌ها داران است. به‌خصوص این که در سال‌های اخیر این ماه مبارک در ماه‌های گرم سال قرار گرفته، روزه‌داری را کمی مشکل کرده است. البته جای نگرانی نیست. زیرا راه‌های زیادی برای دفع تشنگی در ماه رمضان وجود دارد. اگر شما هم نگران این مشکل هستید، این مطلب را از دست ندهید.
آنچه در ادامه می‌خوانید:

  • جلوگیری از تشنگی ماه رمضان با کاهش فعالیت بدنی
  • تأمین آب بدن در زمان شب
  • سبزیجات و میوه‌ها را فراموش نکنید
  • مرکبات و توت فرنگی
  • مصرف خیار و گوجه
  • مصرف سبزیجات : کرفس – ترپچه و اسفناج
  • برای رفع تشنگی ماه رمضان شربت خاکشیر بخورید
  • تاثیر تخم شربتی در رفع تشنگی در ماه رمضان
  • مصرف جو با ماء الشعیر
  • کاهش مصرف کردن شیرینی

فعالیت بدنی باعث افزایش نیاز بدن به آب می‌شود. زیرا در این زمان تعریق بدن افزایش می‌یابد. همچنین با افزایش جریان خون، بخشی از آب وارد بدن می‌شود. بخش دیگری از آن هم از طریق ادرار از بدن دفع می‌شود.

جلوگیری از تشنگی ماه رمضان با کاهش فعالیت بدنی

فعالیت بدنی باعث افزایش نیاز بدن به آب می‌شود. زیرا در این زمان تعریق بدن افزایش می‌یابد. همچنین با افزایش جریان خون، بخشی از آب وارد بدن می‌شود. بخش دیگری از آن هم از طریق ادرار از بدن دفع می‌شود. گرما و افزایش فعالیت بدنی باعث از دست رفتن آب بدن می‌شود. به همین دلیل باید برای دفع تشنگی در زمان روزه‌داری از فعالیت زیاد بپرهیزید.

رفع تشنگی ماه رمضان / جلوگیری از تشنگی ماه رمضان

تأمین آب بدن در زمان شب

خوردن مقدار کافی آب در طی روز الزامیست. بدن روزانه به ۷-۸ لیوان آب نیاز دارد. پس روزه‌داری نمی‌تواند بهانه‌ای برای کمتر آب خوردن باشد. شما در هر صورت به این میزان آب نیاز دارید. حتی اگر فعالیت بدنی‌تان کمتر شده باشد. پس برای اینکه آب بدن تأمین شود و از تشنگی زیاد در ماه رمضان جلوگیری کنید، بهتر است در زمان شب با فاصله‌ی زمانی ۷ – ۸ لیوان آب بنوشید.
در این زمان از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار و حاوی شکر خودداری کنید. همچنین بلافاصله بعد از اذان با شکم خالی آب سرد ننوشید. بلکه در این زمان آب ولرم بنوشید.

خوردن مقدار کافی آب در طی روز الزامیست. بدن روزانه به ۷-۸ لیوان آب نیاز دارد. پس روزه‌داری نمی‌تواند بهانه‌ای برای کمتر آب خوردن باشد. شما در هر صورت به این میزان آب نیاز دارید.

سبزیجات و میوه‌ها را فراموش نکنید

بخشی از آب مورد نیاز بدن از طریق سبزیجات و میوه‌ها تأمین می‌شود. پس برای رفع تشنگی ماه رمضان می‌توانید در زمان سحر و افطار از میوه‌های آبکی و سبزیجات استفاده کنید. میوه‌هایی مثل هندوانه، خربزه، مرکبات و گوجه فرنگی در کاهش تشنگی مؤثر هستند. از دیگر میوه‌هایی که می‌توانند به دفع تشنگی در ماه رمضان کمک کنند، می‌توان موارد زیر را نام برد:

جلوگیری از تشنگی ماه رمضان  / دفع تشنگی در ماه رمضان /

مرکبات و توت فرنگی

مرکبات حاوی کلسیم، فیبر، آهن، پتاسیم و ویتامین‌های B2، B1 و C هستند. به همین دلیل می‌توانند مواد مغذی بدن را تأمین کنند. از سوی دیگر در رفع تشنگی در ایام روزه‌داری مناسبند. لیموترش یکی از میوه‌هایی است که برای جلوگیری از تشنگی توصیه می‌شود. همچنین این میوه از گرمازدگی هم جلوگیری می‌کند.

یکی دیگر از میوه‌هایی که در ایام روزه‌داری باید مصرف کنید، خیار و گوجه است. بیش از ۹۴ درصد از این دو میوه را آب تشکیل داده است. خیار حاوی مقدار زیادی ویتامین E است که جایگزین خوبی برای آب محسوب می‌شود.

خیار و گوجه برای رفع تشنگی در ماه رمضان

یکی دیگر از میوه‌هایی که در ایام روزه‌داری باید مصرف کنید، خیار و گوجه است. بیش از ۹۴ درصد از این دو میوه را آب تشکیل داده است. خیار حاوی مقدار زیادی ویتامین E است که جایگزین خوبی برای آب محسوب می‌شود. مصرف گوجه فرنگی هم مانع از تشنگی در طی روز می‌شود.

تاثیر تخم شربتی در رفع تشنگی در ماه رمضان

مصرف سبزیجات : کرفس – ترپچه و اسفناج

یکی دیگر از توصیه‌های مهم متخصصان تغذیه برای جلوگیری از تشنگی ماه رمضان مصرف سبزیجات تازه است. کرفس مقداری زیادی از ویتامین‌های A، C و K است. این ویتامین‌ها تاثیر زیادی در حفظ آب بدن دارند. تربچه هم نوعی از سبزیجات است که به رفع تشنگی کمک می‌کند.
جالب است بدانید که ۹۲% اسفناج از آب و انواع املاح معدنی و ویتامین تشکیل شده است. این ویتامین‌ها و آب موجود در اسفناج مانع از تشنگی در طی روز‌های گرم روزه‌داری می‌شود. اسنفاج را می‌توانید در وعده‌ی سحر یا افطار مصرف کنید.

برای رفع تشنگی ماه رمضان شربت خاکشیر بخورید

خاکشیر یک داروی گیاهی محسوب می‌شود که برای درمان گرمازدگی و رفع تشنگی کاربرد دارد. این داروی گیاهی می‌تواند تب شدید را هم قطع کند. اگر در زمان سحری شربت خاکشیر مصرف کنید، تشنگی زیاد در ماه رمضان برطرف می‌شود.

خاکشیر یک داروی گیاهی محسوب می‌شود که برای درمان گرمازدگی و رفع تشنگی کاربرد دارد. این داروی گیاهی می‌تواند تب شدید را هم قطع کند. اگر در زمان سحری شربت خاکشیر مصرف کنید، تشنگی زیاد در ماه رمضان برطرف می‌شود.

تاثیر تخم شربتی در رفع تشنگی

تخم شربتی هم می‌تواند عوارض ناشی از گرمازدگی را از بین ببرد. همچنین این دانه‌های دارویی تشنگی در روزهای گرم روزه‌داری را برطرف می‌کنند. برای اینکه کمتر تشنه شوید، بهتر در زمان سحر یک شربت حاوی تخم‌شربتی (با شکر کم) میل کنید.

راه‌های زیادی برای دفع تشنگی در ماه رمضان وجود دارد

مصرف جو با ماء الشعیر

اگر جو را در مقداری آب یا ماءالشعیر بخسیانید، تاثیر زیادی در جلوگیری از تشنگی ماه رمضان دارد. این نوشیدنی مانع از بروز دهیدراتاسیون در زمان روزه‌داری می‌شود.

کاهش مصرف کردن شیرینی

برای کاهش تشنگی در زمان روزه‌داری بهتر است میزان موادغذایی شیرین را به حداقل برسانید. شیرینی‌ها باعث افزایش غلظت خون می‌شود. به همین دلیل شما بیشتر احساس تشنگی می‌کنید. به جای شیرینی‌های مصنوعی بهتر است خرما یا کشمش به اندازه مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *