آیا خوردن ماهی تیلاپیا مضر است؟

براساس گزارش خبرگزاری تسنیم ماهی تیلاپیا پرمصرف‌ترین ماهی کشور بوده و ایران در مصرف این ماهی در رتبه دوم جهان پس از آمریکا قرار دارد. بر همین اساس قصد داریم در این مقاله ماهی تیلاپیا را از نظر مواد غذایی، مفید یا مضر بودن بررسی کنیم.

این ماهی زمینه بومی در ایران نداشته و بیشتر ماهی تیلاپیا موجود در بازار به تولیدات کشور چین تعلق دارد. پس از تحریم‌های کشور و جلوگیری از برگشت پول به سیستم بانکی، بسیاری از صادر کنندگان کشورمان به علت قیمت پایین، اقدام به واردات ماهی تیلاپیا به جای پول بلوک شده خود در کشور چین کردند. این ماهی به علت هزینه پایین تولید و قیمت کم به ماهی فقرا مشهور بوده و در اغلب کشورها مصرف اصلی آن به افراد با درآمد پایین تعلق دارد.

فاکس نیوز طی گزارشی خبر داد ماهی تیلاپیای تولید چین با استفاده از فاضلاب، زباله و مواد غذایی بی‌ارزش تغذیه شده و در نتیجه میزان بالایی از مواد آلی سنگین در گوشت آن‌ها یافت می‌شود. همچنین هورمون‌های مورد استفاده در پرورش این ماهی می‌تواند در افراد نزدیک به سن بلوغ ایجاد اختلالات هورمونی کند.

اگر قصد خرید و مصرف این ماهی را دارید اقدام به خرید ماهی تیلاپیا وارداتی از آمریکا و اکوادور نمایید.

آیا خوردن ماهی تیلاپیا مضر است؟

مواد مغذی

هر ۱۰۰ گرم ماهی تیلاپیا حاوی:

۱۲۵ گرم کالری

۲۶ گرم پروتئین

۳ گرم چربی

۲۴۰ میلی گرم امگا ۳

۲۳۰۰ میلی‌گرم امگا ۶

۲۴ درصد از نیاسین مورد نیاز روزانه

۳۱ درصد از ویتامین ب۱۲ مورد نیاز روزانه

۲۰ درصد از فسفر مورد نیاز روزانه

۷۸ درصد از سلنیوم مورد نیاز روزانه

۲۰ درصد از پتاسیم مور نیاز روزانه

امگا ۳ و امگا ۶

اولین چیزی که در مواد غذایی موجود در ماهی تیلاپیا به چشم می‌آید تفاوت مقدار امگا ۳ و امگا ۶ در این ماهی است. همانطور که در مقالات پیشتر گفتیم هر دو این چربی‌ها به گروه چربی‌های مفید برای بدن تعلق دارند اما بدن برای استفاده درست از آن‌ها باید نسبت مناسبی از این چربی‌ها را دریافت کند؛ عدم تعادل در مصرف این روغن‌ها موجب می‌شود تا بدن قادر به استفاده از امگا ۳ موجود در مواد غذایی نبوده و دچار برخی بیمارهای التهابی شود. سعی کنید این ماهی بیش از حد در رژیم غذایی شما گنجانده نشود.

چربی و کربوهیدرات

تیلاپیا از منابع پروتئینی کم چرب و فاقد کربوهیدرات محسوب می‌شود و برای رژیم‌های خاص پروتئینی در ورزشکاران بسیار مفید محسوب می‌شود.

آیا خوردن ماهی تیلاپیا مضر است؟

سلنیوم

ماهی تیلاپیا در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۲۹۰ میلی‌گرم ماده معدنی سلنیم است. سلنیم یک ماده آنتی‌اکسیدان قوی محسوب می‌شود که برای جلوگیری از واکنش‌های شیمیایی زیان‌آور در بدن استفاده می‌شود. به گفته محققان سلول‌های محافظت شده با آنتی‌اکسیدان در مقابل سرطان و اختلالات وابسته به سن از خود مقاومت بیشتری بروز می‌دهند.

*خطر:

مقادیر بالای سلنیم برای بدن انسان(مصرف روزانه بیش از ۴۰۰ میلی گرم در افراد بزرگسال) سمی بوده و باعث ریزش مو، شکنندگی ناخن، تهوع، اسهال، خستگی و در مسمومیت‌های شدید باعث آسیب به سیستم عصبی خواهد شد. لطفا در مصرف ماهی تیلاپیا افراط نکنید.

null

کلام پایانی

ماهی تیلاپیا جزو ماهی‌های خوش‌طمع طبقه بندی نشده و در جهان صرفا به دلیل اقتصادی بودن تولید و پایین بودن قیمت برای مصرف کننده تولید و مصرف می‌شود؛ اما با توجه به این موضوع که اکثر واردات ماهی تیلاپیا در کشور ما از کشور چین صورت می‌گیرد و ایرادات وارد شده به نحوه پرورش این ماهی در کشور چین(استفاده از فاضلاب و زباله برای تغذیه) بهتر است در صورت علاقه به طعم ماهی تیلاپیا و یا قرار داشتن آن در سبد مصرف غذایی روزانه شما از نوع آزاد آن در طبیعت استفاده و یا در هنگام خرید سعی در یافتن ماهی تیلاپیا تولید شده در کشورهای آمریکا، کانادا، اکوادور، هلند یا پرو کنید؛ یا از ماهی قزل‌آلا یا سالمون در سبد غذایی خود استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *