فوائد و مضرات مکملهای ورزشی
چه ورزشکاران حرفهای و چه کسانی که صرفا علاقهمند به تناسب اندام خود هستند احتمالا همیشه به این فکر بودهاند تا در مدت زمان کوتاه به هدف خود دست پیدا کنند. در این راه به جز برنامه تمرینی خوب و تغذیه مناسب به بسیاری از افرادی که به دنبال انواع ورزشها هستند از راههای مختلفی نظیر تبلیغات، مربیها یا دیگر ورزشکاران استفاده از انواع مکملهای ورزشی و هورمونها برای هر چه سریعتر رسیدن به هدف به آنها توصیه شده است.
وبلاگ کرفس قصد دارد تا در پروندهای به بررسی انواع این مکملهای ورزشی و هورمونهای موجود در بازار پرداخته و تا حد ممکن آنها را معرفی، و به بررسی آسیبهای احتمالی، عوارض، فوائد و همچنین زمان مناسب برای استفاده از این مکملهای ورزشی و هورمونها بپردازد.
مکملهای ورزشی
مکملهای ورزشی معمولا مورد استفاده افرادی است که به ورزش بدنسازی میپردازند اما این مکملها میتوانند مورد استفاده دیگر افرادی که قصد ورزش به صورت حرفهای یا آماتور هم دارند قرار گیرد. مکملهای ورزشی هر کدام برای رسیدن به هدف مشخصی طراحی شدهاند از قبیل مکملهای ورزشی افزایش وزن، مکملهای ورزشی کاهش وزن، مکملهای افزایش عملکرد ورزشی، مکملهای ورزشی ریکاوری و… ؛ وبلاگ کرفس برای معرفی بهتر مکملهای ورزشی آنها را در دستهبندیهای زیر براساس ساختار و کارکرد طبقه بندی کرده و به شما معرفی خواهد کرد.
۱. آمینواسید و بیسیایای (BCAA)
۲. قبل از تمرین ـ پمپ عضله ـ پمپ خون
۳. ریکاوری ـ همزمان با تمرین
۴. کراتین ـ کراتین ترکیبی ـ مونوهیدرات
۵. چربیسوز ـ قرص لاغری ـ کاهش وزن
۶. کربوهیدرات ـ کربوپروتئین _ گینر
۷. پروتئین ـ پروتئین وی ـ کازئین
۸. گلوتامین ـ بعد از تمرین
۹. عضلهساز ـ پروهورمون ـ پاراهورمون
۱۰. ویتامین ـ HBM
۱۱. الکارنتین ـ CLA ـ کافئین
هورمونها
هورمونهایی که در حین ورزش استفاده میشوند تماما جزو داروهای دوپینگ محسوب گشته و استفاده از آنها عوارض غیرقابل جبران برای بدن انسان دارد. به طور عادی بدن انسان هورمونهای مورد نیاز خود را تولید میکند اما با تزریق هر نوع هورمون که در بدن تولید میشود و یا هر هورمونی که به یکی از هورمونهای تولید شده بدن شبیه باشد؛ بدن به علت وجود داشتن میزان کافی از هورمون موررد نظر تولید آن را متوقف و دربازههای زمانی طولانی(بیشتر از ۱۵ روز) این توقف تولید هورمون باعث تحلیل مرکز تولید هورمون و در نتیجه کاهش تولید آن به وسیله بدن میشودِ به همین دلیل تزریق هورونها میتواند عوارض غیرقابل برگشت یا مشکلاتی نظیر بیماری دیابت، نازایی در مردان، ریزش مو در زنان و مردان، بیماریهای قلبی، سکته مغزی یا قلبی، سنگ کلیه و …. شود.
بر اساس اطلاعاتی که گفته شد وبلاگ کرفس از معرفی هورمونها صرف نظر میکند، چرا که این هورمونها فقط برای بیماران تحت نظر پزشک متخصص و یا ورزشکاران حرفهای در دورههای کوتاه مدت و تحت نظر پزشک متخصص قابل استفاده است؛ هر چند که استفاده این هورمونها توسط ورزشکاران حرفهای نیز دوپینگ محسوب شده و از نظر اخلاقی امر اشتباهی محسوب میشود.