رژیم بدون گلوتن برای لاغری | چه غذاهایی بخوریم و چه غذاهایی نخوریم

رژیم بدون گلوتن چیست؟ گلوتن نوعی پروتئین است که در بیشتر غلات وجود دارد. رژیم غذایی فاقد گلوتن به معنای مصرف غذاهایی است که حاوی کمترین مقدار از این پروتئین باشند. گندم، جو، چاودار، ذرت و برنج حاوی مقدار زیادی گلوتن هستند. اما خوب همه می‌دانیم که در طی روز مجبوریم حداقل یکی از این غذاها را بخوریم. چونبه این نوع رژیم غذایی عادت کرده‌ایم.

البته خبر خوب اینکه رژیم بدون گلوتن برای لاغری نیز توسط متخصصان به تأیید رسیده است. بیماران سلیاکی که مبتلا به چاقی نیز هستند، بیشتر به این رژیم نیاز دارند. در ادامه قصد داریم به غذاهایی که فاقد این نوع پروتئین هستند، بپردازیم.

چگونه رژیم بدون گلوتن بگیریم؟

مصرف بیش از حد غذاهای حاوب گلوتن باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود. بیماری سلیاک در نتیجه مصرف این غذاها بروز می‌کند. در این شرایط به روده کوچک بیمار آسیب وارد شده و مانع از جذب مواد مغذی می‌شود. حساسیت به گلوتن هم باعث بروز مشکلاتی از جمله شکم درد، نفخ، اسهال و یبوست می‌شود.

به همین دلیل است که باید برای مدتی هم که شده رژیم گلوتن فری را تست کنید. مطالعات زیادی نشان می‌دهد / بیماری سلیاک در نتیجه مصرف گلوتن ایجاد می‌شود. این بیماری سیستم ایمنی بدن را مختل کرده و مانع بهبودی کامل بدن می‌شود.

برای شروع رژیم  بدون گلوتن باید به سراغ فهرست غذاهایی بروید که در ادامه به آن می‌پردازیم.

رژیم غذایی فاقد گلوتن/ رژیم گلوتن فری/ رژیم بدون گلوتن چیست

مزیت رژیم غذایی فاقد گلوتن

حساسیت گندم مانند سایر آلرژی‌های غذایی نتیجه وجود گلوتن و ترکیب با سایر پروتئین‌ها در بدن است. سپس این دو نوع پروتئین باعث ایجاد ویروس و یا باکتری‌های بیماری‌زا می‌شوند. سیستم ایمنی بدن پادتن پروتئینی ایجاد می‌کند تا بتواند عوامل میکروارگانیسم و بیماری‌زا را از بین ببرد. اما وقتی در بدن گلوتن باشد، سیستم ایمنی بدن قادر به پاسخ نیست.

در نتیجه بیماری سلیاک ایجاد می‌شود. در چنین شرایطی بیمار دچار مشکلات تنفسی، احتقان و حتی سرفه شدید می‌شود.

رژیم بدون گلوتن برای لاغری

برای شروع رژیم غذایی فاقد گلوتن می‌توانید به صورت زیر عمل کنید:

مصرف تنها برخی از غلات

برای صرف صبحانه بدون گلوتن می‌توانید برخی از غلات را مصرف کنید. چرا که متخصصان بر این نظرند که همه غلات حاوی این نوع پروتئین نیستند. یک توصیه مهم اینست که در زمان خرید غلات مثلا جودوسر، حتما بسته‌بندی آن را بخوانید. ممکن است مواد غذایی فرآوری شده حاوی گلوتن باشند.

برنج قهوه‌ای و ذرت خوشه‌ای یا سورگوم فاقد گلوتن هستند. گندم هم انواع مختلفی دارد. شما می‌توانید گندم کامل، بلغور و یا آرد را مصرف کنید. اما به دلیل اینکه گندم کامل حاوی این نوع پروتئین است، از مصرف آن صرف‌نظر کنید.

رژیم گلوتن/ چگونه رژیم بدون گلوتن بگیریم/ بیماری سلیاک/ بیماران سلیاکی/ حساسیت

رژیم گلوتن فری با میوه‌ها و سبزیجات

برای مصرف یک صبحانه بدون گلوتن می‌توانید روی برخی از میوه‌ها و سبزیجات هم حساب باز کنید. البته به شرطی که فرآوری شده نباشند. برای مثال کمپوت‌ها، مارمالاد، انواع مرباها و شربت‌های آماده ممکن است حاوی گلوتن باشند. زیرا در بسیاری از مواقع به آنها طعم‌دهنده و مواد غلیظ‌کننده اضافه می‌شود.

این موادغذایی که اغلب برای صبحانه مصرف می‌شوند، ممکن است به بیماری سلیاک و حتی چاقی دامن بزند. برای مصرف یک صبحانه بدون گلوتن  بهتر است سبزیجات و میوه تازه مصرف کنید.

مرکباتی مثل پرتقال، گریپ فروت، موز، هلو، گلابی، سیب و انواع توت فاقد گلوتن هستند. سبزیجاتی مثل اسفناج، قارچ، پیاز، هویج، ترپچه، کلم بروکلی و گل کلم، ذرت، کدو حلوایی، سیب زمینی و فلفل دلمه‌ای فاقد گلوتن هستند.

از مصرف غذاهای کنسرو و منجمد شده خودداری کنید

در رژیم بدون گلوتن برای لاغری باید از مصرف برخی از سبزیجات و میوه‌های منجمدشده و کنسروی خودداری کنید. زیرا در زمان تولید این موادغذایی به آن‌ها سس‌های حاوی گلوتن اضافه می‌کنند. حتی میوه‌ها و سبزیجات خشک‌شده و منجمدشده هم حاوی مقداری گلوتن هستند.

در رژیم فاقد گلوتن شما باید به طور کلی به سراغ موادغذایی تازه بروید. موادغذایی بسته‌بندی شده از محل تولید حاوی مقداری گلوتن هستند.

مصرف غذاهای پروتئینی

شاید فکر کنید در رژیم گلوتن فری باید دور غذاهای پروتئینی را خط بکشید و کنار بگذارید. در حالی‌که بسیاری از غذاهای پروتئینی فاقد گلوتن هستند. همانطور که گفتیم گلوتن تنها نوعی پروتئین است اما همه آن نیست. از سوی دیگر بدن به این ماده مغذی نیاز دارد.

برای مصرف پروتئین‌های فاقد گلوتن می‌توانید حبوبات (لوبیا، عدس، نخود فرنگی، بادام زمینی) را مصرف کنید. همچنین آجیل و دانه‌ها را نیز در رژیم بدون گلوتن برای لاغری بگنجانید.

گوشت قرمز (گوشت گاو تازه، گوشت گوسفند و بره) هم فاقد گلوتن هستند. اما مصرف پروتئین آنها برای بدن ضرورت دارد.

مرغ (مرغ تازه و بوقلمون)غذاهای دریایی (ماهی تازه و میگو) و غذاهای سنتی هم فاقد گلوتن هستند. بنابراین می‌توانید در رژیم غذایی بدون گلوتن آن‌ها را بگنجانید.

رژیم بدون گلوتن چیست؟ گلوتن نوعی پروتئین است که در بیشتر غلات وجود دارد.

رژیم بدون گلوتن برای لاغری و محصولات لبنی

لبنیات در سفره ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. راحت‌تر بگوییم صبحانه بدون لبنیات برای بسیاری از ما سفره نیست. اما برای خوردن یک صبحانه بدون گلوتن می‌توانید به سراغ این غذاها بروید. زیرا بیشتر محصولات لبنی به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند. البته به شرط اینکه بسته‌بندی را قبل از خرید مطالعه کنید.

ممکن است تولید کننده به محصولات خود گلوتن اضافه کرده باشد. در برخی از آن‌ها مالت و نشاسته اضافه می‌شود که محصولات را گلوتن‌دار می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *