خواص بیوتین برای سلامت بدن، همان ویتامین H یا B7 !
بیوتین برای چی خوبه؟ در این مقاله قصد داریم خواص بیوتین و اثرات مصرف آن را بر سلامت بخشهای مختلف بدن بررسی کنیم. همچنین عوارض مصرف بیش از حد بیوتین (عوارض قرص بیوتین) را به شما گوش زد کنیم. مهمترین اثرات بیوتین برای سلامت پوست، مو و ناخن است. اگر برای زیبایی اهمیت خاصی دارید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید. با مجله کرفس همراه باشید!
بیوتین چیست ؟
بیوتین مادهای است از گروه ویتامینهای B کمپلکس که با نامهای ویتامین H و ویتامین B-7 نیز شناخته میشود. بیوتین نقش مهم و اساسی در تبدیل خوراکیها و مواد غذایی به انرژی مورد نیاز بدن دارد. این ماده همچنین در تولید اسیدهای چرب مفید برای بدن و فرآیندهای مربوط به گلوکز نقشهای قابل توجهی را ایفا میکند.
در حقیقت مصرف مقادیر مورد نیاز بیوتین و به طور کلی ویتامینهای گروه B برای حفظ عملکرد مناسب و کمک به سلامت پوست، مو، چشمها و حس بینایی، کبد و سیستم عصبی ضروری میباشد. همچنین خواص بیوتین برای دوران بارداری و رشد جنین بسیار مهم هستند. به همین دلیل دریافت مقادیر مناسب بیوتین از طریق رژیم غذایی میتواند فواید زیادی را برای سلامتی شما به دنبال داشته باشد.
بیوتین با نامهای ویتامین H و ویتامین B-7 نیز شناخته میشود.
مقادیر توصیه شده مصرف روزانه بیوتین
محققان و متخصصان مصرف روزانه ۳۰ الی ۱۰۰ میکروگرم بیوتین را برای اغلب بزرگسالان و افراد سالمند توصیه میکنند. البته ممکن است میزان توصیه شده مصرف بیوتین توسط پزشک متخصص برای هر فرد، با توجه به شرایط مختلف، متفاوت باشد.
با توجه به اینکه بیوتین و ویتامینهای گروه B محلول در آب هستند، پیشبینی میشود که مقادیر اضافه آن به راحتی از طریق ادرار دفع شوند. با توجه به اینکه تامین بیوتین از طریق رژیم غذایی بسیار بهتر و مناسبتر از مصرف مکملهای غذایی است، اما تاکنون هیچ گزارش قطعی مربوط به عوارض ناشی از مصرف زیاد مکملهای بیوتین به گوش نرسیده است. با این حال برخی ممکن است در هنگام مصرف مکملهای بیوتین تجویز شده توسط پزشک، برخی از عوارض جانبی خفیف مانند مشکلات گوارشی و حالت تهوع را تجربه کنند.
این مورد شاید سوال خیلیها باشد: قرص بیوتین چاق کننده است؟ قطعا باید پزشک تغذیه با توجه به متابولیسم بدن، این قرص را تجویز کند!
مصرف خودسرانه قرصهای مکمل عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت.
کدام منابع غذایی حاوی بیوتین هستند؟
در این قسمت قصد داریم منابع خوراکی طبیعی حاوی بیوتین را برای شما معرفی کنیم. به طور کلی خوراکیهایی بیشترین مقدار بیوتین را دارا هستند عبارتند از:
زرده تخم مرغ، گوشت کبد و کلیه (قلوه) گوسفند و گاو، انواع آجیل و دانههای روغنی مانند بادام، بادام زمینی و گردو، کره بدسا آمده از مغزها مانند کره بادام زمینی، انواع لوبیا و حبوبات، غلات، گل کلم، موز، قارچ، پنیر، سویا و سبزیجات.
در این مقاله بیشتر بخوانید!
متخصصان توصیه میکنند که برای دریافت بیوتین بیشتر، در صورت امکان هر یک از موارد بالا را به صورت خام مصرف کنید. زیرا در هنگام پخت و پز، بخشی از بیوتین موجود در مواد خوراکی بی اثر میشوند. همچنین توجه داشته باشید که همیشه تامین بیوتین مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی بهتر از مصرف مکملهای بیوتین میباشد.
اثرات مثبت مصرف بیوتین برای سلامتی
بیوتین برای چی خوبه ؟ همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، بیوتین اثرات مثبت مهم و اساسی را بر بخشهای مختلف بدن از خود به جا میگذارد. تامین بیوتین مورد نیاز بدن برای تامین انرژی، حفظ سلامت پوست و مو، بهبود عملکرد کبد، تقویت سیستم عصبی و بهبود عملکرد بینایی مفید است.
به همین خاطر بسیاری به دنبال آگاهی از موضوعاتی نظیر خواص بیوتین برای مو ، تاثیرات بیوتین برای رشد مو و خواص بیوتین برای پوست میباشند. در ادامه همراه ما باشید تا با برخی از اثرات جانبی مصرف بیوتین برای بیماریهایی نظیر دیابت، ام اس، افسردگی و … آشنا شوید.
همه چیز درباره انواع ویتامین ها، کدام ویتامین ها ضروری هستند؟
در این مقاله بخوانید!
بیوتین و دیابت
نتایج بدست آمده از برخی تحقیقات صورت گرفته این موضوع را نشان میدهند که مصرف بیوتین میتواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید واقع شود. همچنین برخی از محققان اعلام کردهاند که بیوتین میتواند خطر بروز آسیبهای کلیوی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ را تا حد زیادی کاهش دهد. و به بهبود عملکرد انسولین در بدن کمک کند. بنابراین افراد مبتلا به بیماری دیابت میتوانند با مشورت پزشک خود، خوراکیهای حاوی بیوتین بالا را در رژیم غذایی خود افزایش دهند.
در این مقاله بخوانید!
افزایش سلامت پوست، ناخن و مو با مصرف بیوتین
محققان اعلام کردهاند که کمبود بیوتین یک مورد نادر میباشد. اما افردی که با کمبود بیوتین مواجه هستند، علائم و عوارضی نظیر ریزش مو، بسورات قرمز و بیماریهای پوستی، شکنندگی ناخن، و پوسته شدن دور ناخن را تجربه میکنند. به همین دلیل مصرف بیوتین برای حفظ سلامت پوست و مو و افزایش مقاومت ناخنها ضروری میباشد.
درمان ام اس و جلوگیری از ابتلا به افسردگی
محققان بر اساس آزمایشات و تحقیقات صورت گرفته، این موضوع را اعلام کردهاند که رابطه مستقیم با مصرف بیوتین و مشاهده بهبود در وضعیت بیماری ام اس وجود دارد. آنها همچنین اعلام کردهاند که مصرف مقادیر بیوتین مورد نیاز بدن به درمان افسردگی و آسیبهای روحی کمک میکند.
کمک به رشد مناسب جنین
کمبود بیوتین در زنان باردار نیز یک مورد نادر است. اما تحقیقات صورت گرفته این موضوع را نشان میدهند که زنان بارداری که با کمبود بیوتین مواجه میشوند، در معرض یک خطر قرار میگیرند. به این ترتیب که ممکن است رشد جنین در این افراد با مشکل مواجه شود. به همین دلیل ممکن است پزشک در صورت نیاز، مکملهای بیوتین را برای زنان باردار تجویز کند.
البته توجه به این نکته نیز ضروری است که مصرف زیاد و خودسرانه مکملهای بیوتین در زنان باردار میتواند برای جنین خطرناک باشد.
عوارض و اثرات منفی مصرف زیاد بیوتین از طریق مکملهای غذایی
با وجود این که در ابتدا گفتیم بیوتین اضافی بدن از طریق ادرار دفع خواهد شد، اما توجه به این نکته ضروری است که هرگز نباید خودسرانه دست به مصرف مقادیر زیاد مکملهای بیوتین بزنید!
اکثر افراد از طریق رژیم غذایی خود مقادیر کافی بیوتین را دریافت میکنند. در صورت کمبودهای جزئی نیز، میتوان با ایجاد تغییرات اندک در رژیم غذایی، این کمبود را برطرف کرد. به همین دلیل همواره توصیه میشود که هرگز به طور خودسرانه اقدام به مصرف مکملهای بیوتین نکنید. زیرا این موضوع میتواند برخی خطرات را برای بیماریهای زمینهای افراد مانند فشارخون بالا ایجاد کند.
سخن آخر
در این مقاله در خصوص خواص بیوتین برای سلامتی بدن و تاثیرات جانبی مصرف آن پرداختیم. بیوتین یک ماده از گروه ویتامینهای B میباشد. که با نامهای ویتامین H و ویتامین B-7 نیز شناخته میشود. تامین بیوتین مورد نیاز بدن میتواند فواید ویژهای را برای سلامتی شما فراهم آورد. همچنین کمبود بیوتین در افراد یک مورد نادر است. و اکثر افراد بیوتین مورد نیاز خود را به خوبی از طریق رژیم غذایی تامین میکنند.
- منابع : healthline، healthline، medicalnewstoday