رژیم دتاکس (Detox) چیست؟ (قسمت دوم)

رژیم دتاکس (Detox) چیست؟ (قسمت دوم)
همانطور که در قسمت گذشته خواندیم دتاکس به معنی سم‌زدایی یا خنثی کردن سموم یا توکسین‌هایی است که گاه توسط خود اعضای بدن و گاه از خارج آن و توسط مواد شیمیایی موجود در غذا یا آب‌وهوا و … در بافت‌های بدن انسان‌ انباشته می‌شود. اما به طور دقیق‌تر رژیم دتاکس نوعی از رژیم غذایی است که افراد در آن برای مدت مشخص و نه چندان طولانی‌ای ملزم به پرهیز از مواد غذایی شیمیایی و مصرف انواع ارگانیک و طبیعی آن مانند میوه‌ها، سبزیجات،‌ آجیل و غلات و … هستند.
همچنین متوجه شدیم که یک رژیم غذایی نمی‌تواند برای همه سازگار باشد، رژیم دتاکس نیز از این قائده مستثنی نیست. قبل از پیش گرفتن این رژیم، به خصوص اگر باردار یا شیرده، دارای بیماری‌های خاصی چون دیابت و … هستید، حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
در ادامه به معرفی یکی از انواع رژیم دتاکس می‌پردازیم:
رژیم غذایی هفت روزه دتاکس
تصور شروع یک رژیم غذایی فشرده که هفت روز بیشتر قرار نیست طول بکشد می‌تواند تا حدودی دلهره‌آور باشد. این دلهره زمانی بیشتر می‌شود که با حجم زیادی از اطلاعات آنلاین و کتاب‌هایی در این حوزه مواجه می‌شوید و کاملا گیج می‌شوید که چه رژیمی دقیقا برای شما مناسب است اما با رایج‌‌تر شدن و آشنایی بیشتر با رژیم دتاکس، این رژیم نه تنها می‌تواند بر کاهش وزن شما تاثیرگذار باشد، بلکه می‌تواند توامان بدن شما را سم‌زدایی نیز کند. این سم‌زدایی نیز با کاهش مصرف موادغذایی فرآوری‌شده و جایگزینی مواد غذایی طبیعی چون میوه و سبزی اتفاق می‌افتد.
فراموش نکنید که پیش گرفتن رژیم دتاکس به معنی پیش گرفتن یک روش کاملا سلامت در زندگی است و با مصرف دخانیات یا نوشیدنی‌های الکلی در کنار این رژیم، همخوانی ندارد. برای عملکرد دقیق‌تر رژیم دتاکس، باید کاملا جدی مواد غذایی ناسالمی که در طولانی مدت شما را در معرض بیماری‌های خطرناک قلبی، عروقی، دیابت، ناباروری و … قرار می‌دهند، صرفنظر کنید. به همین دلیل پیروی منظم از یک برنامه‌ی غذایی سالم، اثر مثبتی در چشم‌انداز آینده زندگی سالم شما دارد. در ادامه به کارهایی که باید قبل از شروع رژیم انجام دهید می‌پردازیم.
آماده‌سازی برای رژیم غذایی دتاکس ۷ روزه
برای جلوگیری از واکنش‌های معمول و ناخوشایندی مانند سردرد و تهوع که افراد در بدو رژیم با آنها مواجه می‌شوند، سعی کنید که مصرف موادی چون شیرین‌کننده‌های مصنوعی، کافئین، مواد غذایی فرآوری‌شده، قند و … را چند روز قبل از شروع این رژیم از برنامه‌ی غذایی خود، حذف کنید. اگر هم با حذف کردن کافئین به مشکل برخوردید، می‌توانید آنها را با نوشیدنی‌های کافئین‌دار سبک‌تری چون چای سبز، ماچا و چای سفید جایگزین کنید. سعی کنید هر نوع نوشیدنی یا غذایی که ممکن است شما را در طول این هفت روز تحریک کند، از خود دور کنید. همچنین بهتر است رژیم دتاکس را آخر هفته شروع کنید زیرا دو روز اولیه رژیم، مهم‌ترین روزها و در عین حال سخت‌ترین آنها می‌باشند.
در رژیم هفت‌روزه دتاکس چه بخوریم؟
اجازه بدهید در همین ابتدا خیالتان را راحت کنیم که هیچ قانون و قائده‌ی سختی، مانند تصویری که از سایر رژیم‌ها دارید، در رژیم هفت‌روزه‌ی دتاکس شما وجود ندارد. تنها چیزی که ملزم به رعایت آن هستید، رو آوردن به سبزیجات و میوه‌هایی با آنتی‌اکسیدان بالا و موادغذایی با فیبر بالا مانند غلات و آجیل و دانه‌ها و … است. البته نباید فراموش کرد که حتی در مصرف این موادغذایی نیز، باید جانب تعادل را رعایت کرد.
همچنین می‌توانید رژیم دتاکس هفت‌روزه‌ی خود را به سمت گیاهخواری و مصرف پروتئین‌های پروبیوتیک گیاهی سوق دهید. برای پیدا کردن انواع دستورپخت‌های گیاهی سالم کافی است به قسمت دستورپخت بلاگ کرفس سر بزنید!
به طور کلی سعی کنید که طیف گسترده و متنوعی از غذاهای سالم، از سبزیجات با برگ‌های سبز گرفته تا نخودفرنگی، آووکادو، برنج قهوه‌ای، سیب‌زمینی شیرین، دانه‌های کنسروشده و روغن زیتون را در برنامه‌ی غذایی خود جای دهید.
چه چیزهایی را در رژیم هفت‌روزه دتاکس نخوریم؟

در طول هفت روز رژیم غذایی سم‌زدایی دتاکس شما باید از غذاهای فرآوری‌شده، شکر و شیرینی، لبنیات پاستوریزه، ادویه، گوشت،کافئین، سیگار و الکل اجتناب کنید.
خود را هیدراته نگه دارید.
نوشیدن ۸ لیوان آب در روز برای یک فرد بالغ به خودی خود یکی از ملزومات جدانشدنی زندگی سلامت، به خصوص در این روزهای گرم تابستان، می‌باشد. نوشیدن آب زیاد می‌تواند شما را در مسیر سم‌زدایی از بدن تا حد زیادی به جلو بیاندازد. نوشیدن آب به صورت ناشتا با دمای اتاق، یکی از مواردی است که به رژیم دتاکس شما کمک شایانی می‌کند. چکاندن چند قطره لیمو در لیوان آب نیز این روند را تسریع می‌بخشد. همچنین در صورت ورزش کردن در حین این رژیم، هیدراته بودن بدن نقش به سزایی در دفع سموم از بدن و افزایش گردش خون دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *