رژیم غذایی مخصوص بیماران هپاتیتی

رژیم غذایی مخصوص بیماران هپاتیتی

رژیم غذایی مخصوص بیماران هپاتیتی

هپاتیت به بیماری التهاب در بافت‌های کبد می‌گویند. تاکنون ۸ نوع مختلف هپاتیت شناخته شده است. انواع مختلف هپاتیت از طریق راه‌های مختلفی چون مصرف الکل زیاد، سرنگ آلوده، رابطه جنسی ناایمن، استفاده از لوازم شخصی اشتراکی و … به افراد منتقل می‌شود. برخی از انواع هپاتیت، درمان قطعی و بی‌بازگشت دارند و برخی دیگر نیز تاکنون درمان قطعی برای آنها کشف نشده است. در هر صورت اگر بیمار هپاتیتی هستید، باید بدانید که تنها داروهای پزشکی برای درمان شما کافی نیستند و باید رژیم غذایی مناسب و درخوری را پیش بگیرید.
بررسی کلی رژیم غذایی هپاتیت
به عنوان یک فرد عادی باید بدانید که هر غذایی که می‌خورید و یا هر چیزی که می‌نوشید از فیلتر کبد شما گذر می‌کند. کبد غذا را به مواد شیمیایی ضروری ذخیره در بدن و به انرژی مصرفی برای ساخت سلول‌ها و حفظ عملکرد طبیعی بدن تبدیل می‌کند. پس تا به اینجای کار متوجه شدیم که غذا به طور مستقیم بر بدن شما تاثیر می‌‌گذارد. برای مثال اگر برای مدت طولانی دارای اضافه وزن هستید، به بیماری کبد چرب نیز مبتلا هستید و اگر در طی سال‌های متمادی در پی رفع آن برنیامدید، به هپاتیت نوع c مبتلا خواهید شد. متاسفانه شرایط می‌تواند از این بدتر نیز بشود. به طوری که خطر ابتلا به سیروز (التهاب شدید کبد) در شما افزایش می‌یابد.
یک رژیم غذایی نامناسب برای بیمار هپاتیتی شامل سمومی مانند الکل است که در طول زمان باعث وخامت وضعیت بیمار می‌شوند اما یک رژیم غذایی مناسب در عوض می‌تواند باعث بهبود وضعیت و حتی درمان فرد در طی زمان شود. همچنین رژیم غذایی مناسب فرد مبتلا به هپاتیت می‌تواند باعث افزایش بازدهی سیستم ایمنی بدن و دفع بیماری بشود.

 چگونه هپاتیت C بر رژیم غذایی تاثیر می‌گذارد؟

رژیم غذایی مخصوص بیماران هپاتیتی

اگر مبتلا به هپاتیت هستید، معمولا به رژیم غذایی خاصی نیاز ندارید اما نکاتی هستند که باید به آنها توجه کنید. باید تلاش کنید که به سالم‌خوری روی بیاورید، وزن خود را بر طبق شاخص توده بدنی خود کاهش دهید و از الکل اجتناب کنید. این سه اصل مهم‌ترین نکات هستند که باید در تغذیه بیماران مبتلا به هپاتیت رعایت شود.
اما در برخی موارد نیز ممکن است که افراد به رژیم غذایی ویژه‌تری نیازمند باشند. این افراد را می‌توان در دو گروه زیر تقسیم‌بندی کرد:
1.  بیماران مبتلا به سیروز
بیماران مبتلا به سیروز با توجه به التهاب شدیدی که در کبد خود دارند، ممکن است اشتهای خود را به غذا خوردن از دست بدهند و حتی آنقدری لاغر شوند که توانایی مبارزه با بیماری را نداشته باشند. برای مثال آنها باید مصرف نمک را به حداقل برسانند تا از ورم و باد کردن پاهای خود جلوگیری کنند.
2.  افراد بیمار دارای شرایط ویژه پزشکی
افرادی که به بیماری‌های دیگری مبتلا هستند، ممکن است به تغییرات خاصی در رژیم غذایی خود نیازمند باشند. شرایطی که محدودیت‌‌های خاصی را شامل حال فرد می‌کند. این بیماری‌ها شامل فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت، چربی خون، کلسترول بالا، بیماری کلیوی، نقرس، سلیاک و … است.

توصیه‌های عمومی رژیم غذایی

·       خوردن وعده‌های غذایی منظم و متعادل
·       شمارش کالری
·       خوردن غلات، نان و دانه‌ها
·       خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات
·       دریافت پروتئین کافی
·       کاهش مصرف غذاهای بسیار چرب، شور و شیرینی
هشدارها
·       اجتناب از مصرف الکل
·       مصرف مکمل‌های غذایی زیر نظر پزشک
در مورد بیماری هپاتیت بیشتر بدانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *