با ۸ فاکتور مهم در تدوین برنامه رژیم بیشتر آشنا شوید!

این شما و این ۸ فاکتور مهم در تدوین برنامه رژیم

حتما برای شما هم پیش اومده که با آدمی مواجه شده باشید که از رژیمش حسابی راضی باشه و از اون نتیجه خوبی گرفته باشه؛ درست همون موقع این فکر تو سر ما میاد که خب چرا من از همین برنامه رژیم استفاده نکنم و نتیجه نگیرم؟! راستش رو بخواید، همه نمی‌توننن از یک رژیم مشخص پیروی کنن و انتظار یک نتیجه خوب رو داشته باشن. در طراحی رژیم، فاکتورهای زیادی نقش دارن و به‌خاطر همین فاکتورهاست که رژیم افراد مختلف باید با هم متفاوت باشه. اگه دوست ‌دارید در مورد این موضوع اطلاعات بیشتری به دست بیارید، در ادامه این مقاله همراه کرفس باشید تا شما رو در جریان سیرتاپیاز ماجرا قرار بدیم.

 

برنامه رژیم براساس چه فاکتورهایی نوشته می‌شه؟

 

برنامه رژیم براساس چه فاکتورهایی نوشته می‌شه؟

همون‌طور که گفتیم، برنامه رژیم افراد مختلف باید متفاوت باشه و همه باید رژیم غذایی شخصی خودشون رو داشته باشن؛ اگه موافقید بیایید با هم ببینیم علت این تفاوت چیه و چه فاکتورهایی در نوشتن برنامه رژیم تاثیرگذارن.

  • نیازهای تغذیه‌ای

اولین فاکتوری که در نوشتن برنامه رژیم تاثیر داره، نیازهای تغذیه‌ای هر فرده. این نیازها بر اساس موارد زیر تعیین می‌شن:

  • جنسیت
  • میزان فعالیت
  • وزن
  • مقدار متابولیسم بدن
  • شرایط جسمانی

مربی یا پزشک شما باید به‌خوبی موارد بالا رو بررسی کنه و با در نظر گرفتن نیازهای تغذیه‌ای شما، بهترین و کارآمدترین رژیم رو براتون طراحی کنه.

  • هدف

دومین فاکتوری که موقع نوشتن برنامه رژیم بهش توجه می‌شه، هدف شما از رژیم گرفتنه؛ باید دقیقا بدونید برای چی می‌خواید رژیم داشته باشید و بر اساس هدفتون، پزشک یا مربی براتون یه برنامه مناسب طراحی می‌کنه. هدفتون از رژیم می‌تونه شامل موارد زیر باشه:

  • بهتر شدن اوضاع سلامتی
  • داشتن یه سبک ‌زندگی سالم‌تر
  • مدیریت وزن
  • عضله‌سازی یا حفظ عضلات
  • و…
  • سبک زندگی

پزشک یا مربی شما موقع نوشتن رژیم به سبک ‌زندگی‌تون هم حسابی توجه می‌کنه. سبک‌ زندگی و میزان فعالیتی که هر روز دارید، می‌تونه روی رژیمتون تاثیرگذار باشه. مثلا اگه ورزشکارید نسبت به یه آدم کم‌تحرک به موادمغذی و انرژی بیشتری در طول‌ روز نیاز دارید.

  • سن

نیازهای تغذیه‌ای افراد با سن‌های مختلف با هم متفاوته؛ بنابراین نباید انتظار داشت رژیمی که برای یک فرد ۳۰ ساله طراحی شده، برای یک فرد ۶۰ ساله هم مناسب و کاربردی باشه. به همین دلیل، سن یکی‌دیگه از فاکتورهایی هست که موقع طراحی رژیم به اون توجه ویژه‌ای می‌شه.

 

یادتون باشه همه افراد نمی‌تونن از یه برنامه رژیم مشخص نتیجه بگیرن!

 

  • حساسیت‌های غذایی

موقع طراحی رژیم باید مربی یا پزشکتون رو در جریان حساسیت‌های غذایی‌تون بذارید. یکی از مهم‌ترین دلایلی که نمی‌شه یه رژیم مشخص رو برای همه به کار برد، همین حساسیت‌های غذایی هستن.

مثلا ممکنه شما به لاکتوز یا گلوتن حساسیت داشته باشید؛ پزشک یا مربی شما با در نظر گرفتن حساسیت‌های غذایی‌ای که دارید، باید رژیمی طراحی کنه که هم به سلامتی شما آسیبی نرسونه و هم از نظر تغذیه‌ای نیازهاتون رو برآورده کنه.

  • نرخ متابولیسم

همون‌طور که احتمالا می‌دونید، نرخ متابولیسم افراد مختلف با هم متفاوته و این هم یکی دیگه از دلایل استفاده از رژیم‌های شخصی‌سازی شده‌ست. پزشک یا مربی شما با محاسبه میزان متابولیسمی که بدنتون داره، می‌تونه تصمیم بگیره که توی رژیمتون از چه چیزهایی و به چه مقدار استفاده بشه.

مثلا اگه نرخ متابولیسمتون بالا باشه، ممکنه رژیمتون طوری طراحی بشه که غذاهای پرانرژی رو بیشتر مصرف کنید؛ اما اگه نرخ متابولیسمتون پایین باشه، احتمالا باید روی کنترل مصرف انرژی تمرکز بیشتری داشته باشید و از غذاهایی با ارزش غذایی بالا کمک بگیرید.

  • توجه به غذاهای موردعلاقه

موقع طراحی برنامه رژیم، پزشک یا مربی شما نیم‌نگاهی هم به غذاهای موردعلاقه‌تون داره. هر چقدر خوراکی‌ها و غذاهای مورد علاقه‌تون در برنامه رژیم بیشتر باشه، احتمال این که به رژیمتون پایدار بمونید هم بیشتره.

راستی اگه به‌دنبال دستور پخت غذای رژیمی جدید و خوشمزه هستید، بهتون پیشنهاد می‌کنیم خوندن مقاله غذای رژیمی با مرغ رو از دست ندید؛ ما توی این مقاله سعی‌کردیم چندتا غذای متنوع و خوشمزه رو بهتون یاد بدیم و مطمئنیم از امتحان‌ کردنش پشیمون نمی‌شید.

  • بیماری‌های زمینه‌ای

یکی‌دیگه از فاکتورهایی که توی طراحی برنامه رژیم تاثیر داره، بیماری‌های زمینه‌ایه. بیماری‌های زمینه‌ای می‌تونه کاملا نیازهای غذایی هر شخص رو تغییر بده و حتی می‌تونه محدودیت‌های غذایی خاصی به وجود بیاره.

مثلا کسی که با دیابت درگیره، نمی‌تونه از رژیم کتوژنیک پیروی کنه، چون این رژیم اکثر کربوهیدرات‌های بدن رو از بین می‌بره، در حالی ‌که افراد دیابتی برای تثبیت قند خونشون به کربوهیدرات نیاز دارن.

جمع‌بندی

امروز در کرفس با شما در مورد فاکتورهای شخصی‌ای که روی طراحی و تدوین رژیم تاثیر می‌ذارن صحبت کردیم. حالا احتمالا بهتر می‌تونیم درک کنیم که چرا یک رژیم ثابت نمی‌تونه برای همه کارآمد باشه. اگه شما هم دوست ‌دارید رژیمتون رو شروع کنید، می‌تونید با مراجعه به صفحه برنامه غذایی کرفس، رژیم مخصوص خودتون رو دریافت کنید؛ برای این کار فقط کافیه شرایط فیزیکی‌تون مثل قد، وزن، بیماری‌های خاص و… رو با ما در میون بذارید.

خیلی ممنون که تا اینجا همراه کرفس بودید. به نظر شما، چه فاکتورهای دیگه‌ای می‌تونه در تدوین برنامه رژیم تاثیرگذار باشه؟ خوشحال می‌شیم اگه در قسمت کامنت نظرات خودتون رو با ما به اشتراک بذارید.

 

درباره نویسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *