۱۰ اشتباه اصلی در رژیم لاغری

۱. هر روز خودتان را وزن نکنید.

کاهش وزن طبیعی و پایدار هیچگاه خطی نخواهد بود. ممکن است بدن شما در برخی از روزها در به علت فعالیت کمتر یا افزایش حجم آب بدن با افزایش وزن مواجه شده و پس از مدت کوتاهی با از دست دادن آب اضافه به روند کاهش وزن برگردد؛ به طور قطع این روند و تغییرات بر روی ترازو قابل مشاهده نیست. شما با انجام وزن‌کشی روزانه به جز افزایش استرس(که خود منجر به افزایش وزن می‌شود.) یا ایجاد وسواس فکری بر روی وزن عددی خود هیچ دستاوردی نخواهید داشت. بهتر است وزن کشی را طبق یک برنامه زمانی مشخص انجام دهید؛ به طور مثال هر جمعه بعد از ناهار.

10 اشتباه اصلی در رژیم لاغری

۲. همزمان از چند برنامه غذایی یا ورزشی استفاده نکنید.

هر برنامه ورزشی یا تغذیه دارای زمان بندی مشخص و هدف مشخص در هر بازه زمانیست؛ تغییر دادن سریع برنامه غذایی یا ورزشی در بازه‌های زمانی کوتاه موجب می‌شود تا شما به هیچ کدام از هدف‌های رژیم‌ غذایی و ورزشی نرسیده و صرفا مجبور به تحمل سختی‌های هر یک از رژیم‌های مختلف ورزشی و غذایی در طی زمان شده و از کاهش وزن ناامید شوید.

10 اشتباه اصلی در رژیم لاغری

۳. از کمک خواستن خجالت نکشید.

ممکن است شما حتی با رعایت تمام اصول یک رژیم غذایی و ورزشی مشخص در کاهش وزن موفق نباشید. کمک گرفتن از متخصصان و یا برنامه‌هایی نظیر کالری شمار کرفس می‌تواند در موفق شدن، به شما کمک خوبی کند.

۴. تنقلات را با احتیاط مصرف کنید.

تنقلات به طور معمول دارای کالری بالایی نسبت به دیگر مواد غدایی هستند. استفاده از آن‌ها به طور مداوم در رژیم روزانه حتی به صورت میان وعده می‌تواند کالری دریافتی شما افزایش زیادی داده و عملا رژیم غذایی یا ورزشی شما را بی اثر کند. اگر به تازگی رژیم غذایی خود را شروع کرده‌اید می‌توانید تنقلات موجود در برنامه غذایی خود را حذف نکرده و به جای ان در طی زمان آن را با میوه‌ها یا سبزیجات جایگزین کنید.

۵. از رژیم‌های سریع و کوتاه مدت خودداری کنید.

رژیم‌های غذایی کوتاه مدت غالبا به جای کاهش وزن و حجم بافت چربی شما تاثیر مستقیم بر کاهش حجم آب بدن شما داشته و پس از مدت زمان کوتاه، وزن از دست رفته شما باز می‌گردد. همچنین این نوع از رژیم‌ها در صورت تکرار زیاد آسیب‌های مختلفی بر روی بدن شما خواهند داشت که می‌توانید از تاثیرات مختلف آن‌ها بر روی بدن در مقاله رژیم یویویی اطلاعات بیشتری کسب کنید.

10 اشتباه اصلی در رژیم لاغری

۶. اشتباه ورزش نکنید.

در سال‌های اخیر پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که ورزش منظم خطرات بیماری‌های مختلف را تا حد زیادی برای انسان کاهش می‌دهند؛ اما انجام نادرست ورزش بدون گرم کردن و سرد کردن اصولی یا بدون روند منظم می‌تواند آسیب‌های عضلانی و مفصلی حاد یا مزمن مختلفی برای شما ایجاد کند. برای آشنایی با روند اصولی ورزش می‌توانید به مقاله‌های انواع تمرینات ورزشی 1_ تمرین‌های هوازی و بی‌هوازی( کاردیو و لاکتیک)، انواع تمرینات ورزشی ۲- تمرینات قدرتی و استقامتی و انواع تمرینات ورزشی ۳- تمرینات ایزومتریک، ایزوتونیک و ایزوکنتیک مراجعه کنید.

۷. از صبحت کردن در مورد اهداف‌تان خجالت نکشید.

صحبت کردن در مورد اهداف شما در کاهش وزن یا رسیدن به توان بدنی خاص می‌تواند در افزایش انگیزه شما در رسیدن به هدف‌تان موثر باشد. همچنین ممکن است شما در هنگام بیان اهداف خود در جمع‌های مختلف برای مشارکت در برنامه خود به یک دوست دست پیدا کرده تا روحیه خود برای به پایان رساندن رژیم غذایی و ورزشی خود را افزایش دهید.

10 اشتباه اصلی در رژیم لاغری

۸. به اندازه کافی بخوابید.

به گزارش پژوهشگران کم‌خوابی و بی‌خوابی از عوامل موثر در افزایش وزن هستند. برای اطلاع از چگونگی ایجاد اضافه وزن در هنگام بی‌خوابی و کم خوابی می‌توانید نگاهی به مقاله آیا خواب چاق کننده است؟ داشته باشید.

10 اشتباه اصلی در رژیم لاغری

۹. از غذا خوردن بلافاصله پس از ورزش پرهیز کنید.

بدن در حالت عادی از مواد غذایی مورد استفاده شما بین ۳۰ الی ۴۰ درصد را جذب می‌کند؛ در زمان‌هایی که قند خون پایین‌تر از حد عادی است مانند بازه‌های گرسنگی طولانی، زمان قحطی، سفر، خواب کم یا ساعات اولیه پس از ورزش میزان جذب مواد غذایی توسط بدن تا ۶۰ درصد افزایش می‌یابد. برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانید حداقل ۴۵ پس از ورزش از خوردن وعده غذایی یا نوشیدنی‌های شیرین و یا پر کربوهیدرات خودداری کنید.

۱۰. استفاده از داروهای لاغری بدون دستور پزشک ممنوع.

با یک جست و جوی ساده در اینترنت می‌توانید تبلیغ‌های بی‌شماری را در رابطه با داروهای معجزه‌گر در کاهش سریع وزن بیابید. سه سوال در مواجهه با این داروها وجود دارد:

۱. آیا این داروها در واقعیت تاثیر مثبتی بر کاهش وزن خواهند داشت؟

۲. در صورت صحت تاثیر این داروها در کاهش وزن، آثار مخرب این داروها بر روی بدن شما چیست؟

۳. چه مقدار از دارو برای شما مناسب و بازه زمانی مصرف آن چقدر است؟

برای دانستن این موضوعات بهتر است دارو را فقط تحت نظر پزشک متخصص مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *