چاره درمان موهای زیر‌پوستی چیست؟

موهای رشد نکرده که معمولاً با نام موهای زیر‌پوستی شناخته می‌شوند، موهایی هستند که پیچ خورده و به داخل پوست رفته‌اند و به جای اینکه به سمت بالا رشد کنند و از پوست بیرون بیایند،  در زیر پوست رشد کرده‌اند. موهای زیر‌پوستی برای بسیاری از افراد یک تجربه ناراحت کننده ناشی از رفع موهای زائد بدن است. اگر شما هم یکی از این افراد هستید، احتمالاً در این فکر هستید که چگونه خودتان از شر این موهای زیر‌پوستی خلاص کنید

زمانی که مو در زیر سطح پوست گیر می‌افتد، اغلب به شکل یک برآمدگی بسیار کوچک، اما دردناک خودش را نشان می‌دهد. خلاص شدن از موهای زیر‌پوستی تا حدی شبیه به یک مشکل کوچک به نظر می‌رسد، اما بعضی از اوقات مشکلات ناشی از آن کمی بزرگ‌تر و قابل توجه ‌تر هستند. با این تفاسیر چگونه باید از شر موهای زیر‌پوستی مزاحم خلاص شویم؟ آیا خودمان به تنهایی می‌توانیم از عهده آن برآییم؟ در این مطلب به طور مفصل در این مورد بحث می‌کنیم.

چه چیزی باعث ایجاد موهای زیر‌پوستی می‌شود؟

اغلب، موهای زیرپوستی ناشی از اصلاح یا از بین بردن موهای زائد بدن است. آکادمی پوست آمریکا (AAD) توضیح می‌دهد که موهای شما در داخل کیسه‌های لوله مانندی به نام فولیکول تشکیل می‌شوند. یک موی زیرپوستی در ابتدا به طور طبیعی درون فولیکول خود رشد می‌کند، اما بعد از بیرون آمدن از فولیکول، به سطح پوست نمی‌رسد و در همان قسمت زیر پوست محبوس می‌شود.

 اغلب این اتفاق زمانی می‌افتد که موی سطح پوست را به روش‌های گوناگون مانند تراشیدن مو از بین می‌برید. التهاب حاصل می‌تواند منجر به علائمی نظیر یک برآمدگی سفت یا پر از چرک، درد، خارش و هیپرپیگمانتاسیون پوست شود. موهای زیرپوستی اغلب بدون استفاده از هیچ درمانی رفع می‌شوند. بعضی مواقع گیر افتادن مو در زیر پوست فقط حدود یک ماه طول می‌کشد، اما گاهی ممکن است به شش ماه نیز به طول بیانجامد.

با موهای زیرپوستی چه کنیم؟

در اکثر موارد، موهای زیرپوستی خودبخود از پوست بیرون می‌آیند. اما برخی درمان‌های خانگی و ساده  برای این مشکل وجود دارند که می‌توانند فرایند بهبود را سرعت بخشیده و التهاب و قرمزی پوست را در این نواحی از بین ببرند. زمانی که این موهای زیرپوستی رشد کرده و از سطح پوست خارج شدند، می‌توانید به سادگی با استفاده از موچین آن‌ها را از پوست خارج کنید. هرگز قبل از بیرون آمدن نوک این موها آن‌ها فشار ندهید و پوستتان را نکنید.

اصلاح روش موزدایی و استفاده از محلول اسید استیل سالیسیلیک به صورت دو بار در روز و به مدت یک هفته و یا استفاده از لایه بردارهایی نظیر آلفا هیدروکسی اسیدها، بتاهیدروکسی اسیدها و پلی هیدروکسی اسیدها که همگی انواع مصنوعی اسیدهای مشتق از میوه‌های قنددار هستند باعث می‌شوند لایه فوقانی و مرده پوست برداشته شود، در از بین بردن موهای زیر‌پوستی مؤثر است شما از این روش‌ها نیز می‌توانید برای درمان موهای زیرپوستی استفاده کنید که در ادامه به آن می‌پردازیم.

۶ توصیه برای بهبود موهای زیر‌پوستی

  • اول پوست را به آرامی پاک‌سازی و لایه‌برداری کنید. قبل از تیغ زدن یا اپیلاسیون، ناحیهٔ مورد نظر را با آب گرم و یک پاک‌کنندهٔ ملایم بشویید. این کار هم به از بین بردن کثیفی، مواد زائد و چربی اضافه از سطح پوست کمک می‌کند و هم جلوی مسدود شدن فولیکول‌های مو با سبوم (یک مادهٔ چرب که توسط غدد سباسه ترشح می‌شود) را می‌گیرد. سپس پوست را لایه‌برداری کنید تا مو بالا بیاید و تیغ زدن و اپیلاسیون آسان‌تر شود. از محصولی با دانه‌های گرد و صاف (هرگز از دانه‌های درشت استفاده نکنید) و حاوی نرم کننده‌هایی مانند روغن جوجوبا که مو را نرم می‌کند، استفاده کنید.
  • از یک کرم و تیغ اصلاح بی‌خطر استفاده کنید. به دنبال موادی مانند روغن‌زیتون، جوجوبا یا اسطوخودوس باشید تا بین پوست و تیغ، یک لایهٔ محافظ ایجاد شود و از بریدگی و سوزش جلوگیری کند. احتمال آنکه موهای زیرپوستی، پوست را ملتهب و تحریک کنند زیاد است.
  • شاید زمان آن باشد که تیغ اصلاحتان را عوض کنید. تیغ‌هایی با سه، چهار، پنج و شش لبه، می‌توانند موی زیر سطح پوست را از بین ببرند و باعث اصلاح نزدیک به پوست و ایجاد موهای زیر‌پوستی شوند.
    یک تیغ دولبه که قابل استفاده مجدد است با دستهٔ فلزی سنگین که روی لبه را نپوشانده باشد، مناسب و بی‌خطر است. همچنین برای جلوگیری از گیر کردن مو در زیر پوست، موها را در جهت رویششان تیغ بزنید.
  • برای بند انداختن، اپیلاسیون و کندن مو با موکن، به یک شخص حرفه‌ای مراجعه کنید. اگر موهای زیرپوستی دارید، از یک متخصص زیبایی ماهر کمک بگیرید.
  • سعی کنید بعد از موزدایی، از تسکین دهنده‌های پوست استفاده کنید. ضدعفونی کننده‌های طبیعی مانند روغن درخت چای و عنبر سائل دارای خواص ضدالتهابی هستند و از قرمزی و سوزش که می‌تواند منجر به ایجاد موهای زیرپوستی و تشدید آن‌ها شود، جلوگیری می‌کنند.
  • از یک نرم‌کننده با مواد التیام دهنده‌ای مانند آلوئه ورا، کالاندولا و بابونه استفاده کنید تا از سوزش پوست جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *