ماهی سالمون چیست؟ با خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید.

ماهی سالمون از خانواده آزادماهیان است. این ماهی مانند قزل‌آلا و سفید ماهی در آب شیرین رودخانه‌ها تخم‌گذاری می‌کند. به همین علت، پس از زندگی در دریا یا اقیانوس، برای تخم‌گذاری بر خلاف جریان آب شنا می‌کنند و به رودخانه باز می‌گردند تا در آنجا تخم‌گذاری کنند.پس از تخم‌گذاری دوباره به دریا بازمی‌گردند و این چرخه تکرار می‌شود. این ماهی یکی از مغذی‌ترین غذاهاست و سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها است.گوشت آن بسیار لذیذ است و به روش‌های مختلف پخته می‌شود.اگر می‌خواهید با این ماهی بیشتر آشنا شوید با کرفس هراه باشید.

ماهی سالمون حاوی رنگدانه‌هایی است که سپر دفاعی بسیار خوبی علیه بیماری سرطان است. گوشت این ماهی با جذب رادیکال‌های آزاد از ایجاد سلول‌های سرطانی و تکثیر آن‌ها جلوگیری می‌کند. سلنیوم عنصر دیگری است که در ماهی سالمون وجود دارد و از ایجاد عفونت‌ها جلوگیری می‌کند. وجود ید و ویتامین D این ماهی بسیار مفید است. جالب توجه است که مصرف این ماهی برای دارندگان هر چهار گروه خونی O-A-B-AB مفید است. برای اطلاع بیشتر از خواص این ماهی می‌توانید مقاله مربوطه را در سایت Healthline  مطالعه کنید.

انواع غذا با ماهی را دراینجا ببینید!

پرونده کاملی درباره انواع سس و دورچین مناسب برای تزیین ماهی، و غذاهای شمالی و بین‌المللی با ماهی

۱۰ خواص و فواید فوق العاده ماهی سالمون

ماهی سالمون از جمله‌ ماهی‌های بسیار مفیدی است که در این قسمت با خواص آن آشنا می‌شوید و اشتیاق بیشتری پیدا می‌کنید تا آن را در برنامه‌ی غذایی خود قرار دهید.

۱.        سلامت مغز و حافظه بهتر

مصرف منظم ماهی سالمون به کاهش علائم و نشانه‌های اضطراب و افسردگی کمک می‌کند، از سلامت مغز جنین در دوران بارداری محافظت می‌کند و خطر بروز مشکلات حافظه‌ی مرتبط با افزایش سن را کاهش می‌دهد.طبق تحقیقات ماهی سالمون می‌تواند به بهبود عملکرد مغز کمک نماید و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.

۲.       کنترل وزن و کاهش چربی‌های شکمی

ماهی‌های چرب مثل سالمون با داشتن چربی‌های امگا ۳ موجب کاهش وزن می‌شوند. مصرف ماهی سالمون با کاهش اشتها، افزایش سرعت سوخت‌وساز، افزایش حساسیت به انسولین و کاهش چربی شکمی به کنترل وزن شما کمک می‌کند.ماهی سالمون کالری بسیار کمی دارد و در ۱۰۰ گرم از این ماهی ۲۰۶ کالری وجود دارد.

۳.       مقدار بالای ویتامین‌های گروه B

ماهی سالمون منبع فوق‌العاده‌ای از ویتامین‌های گروه B است که برای تولید انرژی، کنترل التهاب و حفاظت از قلب و سلامت مغز لازم هستند. مطالعات نشان داده‌اند که تمام انواع ویتامین B در کنار هم، موجب حفظ علمکرد بهینه‌ی مغز و سیستم عصبی می‌شوند.

خواص ماهی سالمون
سالمون حاوی ویتامین B

۴.       منبعی غنی از پروتئین

بدن شما برای بهبود آسیب‌ها، حفاظت از سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از تحلیل بافت عضلانی به پروتئین نیاز دارد. ۱۰۰ گرم ماهی سالمون ۲۲ تا ۲۵ گرم از پروتئین موردنیاز بدن را تامین می‌کند.

۵.       کاهی سالمون در بارداری

اسیدهای چرب امگا ۳ به ویژه اسیدهای چرب امگا ۳ با زنجیره بلند DHA و EPA در طول بارداری ضروری است. مصرف این ماهی به ساخت مغز و چشم جنین کمک می‌کند. با این حال، با توجه به جیوه و آلاینده‌های دیگر موجود در ماهی‌های چرب، زنان باردار به طور کلی به محدود کردن مصرف غذاهای دریایی به دو بار در هفته ( کمتر از ۳۴۰ گرم در هفته) توصیه می‌شوند.

۶.       بهره‌مندی از آنتی اکسیدان‌ها

آستاگزانتین، آنتی‌اکسیدانی است که در ماهی سالمون یافت می‌شود و برای سلامت قلب، مغز، سیستم عصبی و پوست مفید است.این آنتی‌ اکسیدان با کاهش کلسترول بد، موجب کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود.

۷.       موثر در کاهش التهاب

التهاب چیزی است که عامل بسیاری از بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان است. ماهی سالمون به شما کمک می‌‌کند تا التهابات در درون شما کاسته شود و افرادی که در معرض اینگونه بیماری‌ها باشند می‌توانند از ماهی برای درمان خود استفاده کنند.

کاهش التهاب با مصرف سالمون
کاهش التهاب با مصرف سالمون

۸.      منبع پتاسیم

پتاسیم به کنترل فشار خون و جلوگیری از احتباس مایع اضافی کمک می‌‌کند. پتاسیم جزو ریزمغذی‌هایی است که در تأمین سلامت انسان نقش مهمی دارد، از جمله  با کمک به رساندن اکسیژن به مغز، به تفکر بهتر کمک می‌‌کند، در دفع مواد زاید بدن موثر است و  به پایین آوردن فشارخون کمک می‌کند. ۱۰۰ گرم ماهی سالمون، ۱۱ تا ۱۸ درصد از پتاسیم موردنیاز بدن در روز را تامین می‌کند.

۹.       سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳

ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ با زنجیره‌ی بلند است که براساس بررسی‌ها، موجب کاهش التهاب، پایین آمدن فشارخون و کاهش عوامل خطر ابتلا به بیماری می‌شوند.

۱۰.      کمک به کاهش خطر بیماری‌های قلبی

اگر می‌خواهید کمتر به بیماری‌های قلبی دچار شوید باید از ماهی سالمون استفاده کنید. مصرف ماهی سالمون به‌دلیل افزایش سطح چربی‌های امگا ۳، کاهش سطح چربی‌های امگا ۶ و پایین آوردن سطح تری‌گلیسیریدها به حفاظت از بدن دربرابر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

آیا ماهی سالمون در ایران تولید می‌شود؟ ماهی قزل آلا یا سالمون؟

در سال‌های اخیر نوعی ماهی با عنوان «سالمون ایرانی» یا به عبارتی قزل آلای حاوی رنگدانه به صورت فیله در بازار فروخته می‌شود. اما سالمون در مجموع در ایران تولید نمی‌شود و تنها سودجویان به دلیل گران بودن ماهی سالمون نروژی، ماهی قزل آلا را با استفاده از رنگدانه‌ها، به نام سالمون ایرانی می‌فروشند.

طرز تهیه ماهی سالمون با سس لیمو و شوید

شما برای تهیه ماهی سالمون می‌توانید از این طرز تهیه استفاده کنید. اول فر را در ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید .هویج و سیب زمینی را تمیز بشویید، پوست بکنید و ریز ریز کنید.در آب بپزید تا نرم شوند و نمک به آنها اضافه کنید.ماهی را در یک سینی پخت قرار دهید و لیمو، فلفل، شوید و روغن زیتون را روی آن بپاشید. ماهی قزل آلا را در ظرف مخصوص تهیه شده، به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید در نهایت ماهی را در سس لیمو، همراه با سیب زمینی و هویج سرو کنید.

کلام آخر

ماهی جزء غذاهایی است که باید در سفره‌ی خانواده‌های ایرانی بیش از پیش دیده شود. ماهی سالمون هم با توجه به خواص بسیار خوبی که دارد می‌تواند نیاز‌های تغذیه‌ای را تامین کند. ماهی سالمون مزه‌ای دلپذیر دارد و می‌توان آن را به‌شکل‌های مختلفی تهیه و مصرف کرد. کنسرو ماهی سالمون گزینه‌ای بدون زحمت و ارزان است. مصرف این ماهی چرب می‌تواند وضعیت سلامتی شما را بهبود بخشد و شما می‌توانید آن را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *