بررسی فواید اسیدهای چرب امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹

اسیدهای چرب یکی از مهم ترین چربی‌ها در بدن هستند. که نقش مهمی را در بدن ایفا می‌کنند. و برای حفظ سلامتی ضروری هستند. علاوه بر گنجادن آن‌ها در رژیم غذایی که از امر مهمی است. تنظیم کردن تعادل میان درصد دریافتی این مواد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا عدم تعادل میزان دریافتی هر یک از آن‌ها ممکن است منجر به بیماری‌های مزمن شود. در این مقاله قصد داریم شما را در رابطه با ماهیت این اسیدهای چرب آشنا کنیم. و بگوییم که چرا به آن‌ها احتیاج دارید. و چگونه می‌توانید مقدار مناسبی از آن‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. با ما همراه باشید.

برنامه غذایی برای عضله سازی را در اینجا ببینید…

۱۳ خوراکی‌ که برای عضله سازی مفیدند!!

اسید چرب امگا ۳

اسید چرب امگا ۳ نوعی چربی مفید است. که بدن ما به طور طبیعی قادر به ساختن آن نیست. به همین دلیل به این چربی‌ها، چربی‌های اساسی گفته می‌شود. به این معنی که باید آن‌ها را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

فواید امگا ۳ برای بدن

این چربی‌ها فواید بیشماری برای بدن دارند. برای مثال نقش اساسی در کاهش التهاب و پیشگیری از افسردگی ایفا می‌کنند. همچنین برای رشد و عملکرد بی عیب و نقص مغز مفید هستند. البته برای سلامت سایر اعضای بدن مانند قلب و کبد نیز بسیار مفید هستند. و باعث کنترل وزن و کمک برای رسیدن به تناسب اندام نیز می‌شوند. همچنین برای سلامت سلول‌ها و ترمیم بافت‌های آسیب دیده نیز بسیار ضروری هستند. اخیرا خواصی در خصوص کمک به سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از فراموشی نیز برای آن‌ها ارائه شده است. خلاصه اینکه این چربی‌ها نقش اساسی در حفظ سلامت بدن دارند.

اسید چرب امگا۳ نوعی چربی مفید است. که بدن ما به طور طبیعی قادر به ساختن آن نیست.

Benefits of omega-3, omega-6 and omega-9 fatty acids

اسید چرب امگا ۶

مانند امگا ۳، اسیدهای چرب امگا ۶ نیز اسیدهای چرب اشباع نشده‌ای هستند. که بدن ما به طور طبیعی توانایی تولید آن‌ها ندارد. و تامین آن‌ها از طریق رژیم غذایی مناسب بسیار مهم است.

فواید امگا ۶ برای بدن

یکی از مهم ترین فواید امگا ۶، تامین انرژی مورد نیاز بدن می‌باشد. در حقیقت نقش اساسی در تولید انرژی ایفا می‌کنند. همچنین مقدار مناسبی از آن‌ها خاصیت ضد التهابی مناسبی نیز دارد. بر اساس تحقیقات انجام شده، میزان توصیه شده نسبت امگا ۶ به امگا ۳ در یک رژیم غذایی سالم ۴ به یک است.

اما در برخی افراد این میزان خیلی زیاد تر و حدود ۱۰ به ۱ و یا حتی ۵۰ به ۱ می‌باشد. در حقیقت این افراد باید سعی کنند نسبت متعادل تری از این اسید‌های چرب را مصرف کنند. تا از خواص سلامتی آن‌ها بهره‌مند شوند. البته میزان زیاد اسید چرب امگا ۶ برای درمان برخی بیماری‌ها مناسب گزارش شده است. و در برخی موارد پزشکان دوز بالای ایم ماده را برای بیماران تجویز می‌کنند. همچنین بر اساس نتایج برخی مطالعات مصرف مکمل‌های امگا ۶ زیر نظر پزشک برای درمان بیماری سرطان موثر است. همچنین مقدار مناسب این چربی در رژیم غذایی به تناسب اندام و کاهش وزن کمک شایانی می‌کند.

اسید چرب امگا ۹

اسید چرب امگا ۹ نیز یک چربی اشباع نشده است. اما بدن توانایی تولید آن را دارد. ولی تامین آن برای حفظ سلامتی بدن همچنان از اهمیت بالایی برخوردار است. این اسید چرب نیز مانند امگا ۶ و امگا ۳ خواص بیشماری برای سلامتی انسان دارند. که چند مورد از آن‌ها در ادامه برای شما بازگو می‌کنیم.

فواید امگا ۹ برای بدن

این اسید‌های چرب فراوان ترین چربی‌های موجود در سلول‌های بدن هستند. اگرچه محققان تامین آن را خیلی ضروری نمی‌دانند ولی مصرف امگا ۹ را پیشنهاد کرده‌اند. امگا ۹ خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد. همچنین در بیماران مبتلا به دیابت، به کنترل سطح قند خون و کلسترول کمک می‌کند. به طور کلی چربی‌های امگا ۹ کمک زیادی به بهبود متابولیسم بدن می‌کنند. و برای سلامتی مفید هستند.

شما به راحتی می‌توانید چربی‌های امگا ۳ و امگا ۶ و امگا ۹ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. البته بهتر است برای ایجاد تعادل میان مقدار هریک از این مواد با پزشک خود یا یک متخصص تغذیه مشورت کنید. در ادامه خوراکی‌های حاوی هر یک از این مواد را برای شما معرفی کرده‌ایم.

امگا ۹ خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.

omega-3, omega-6 and omega-9 fatty acids

مواد خوراکی حاوی چربی امگا ۳

بهترین منابع چربی امگا ۳ انواع ماهی‌ها و روغن آن‌ها می‌باشد. البته این اسیدهای چرب را می‌توانید از منابع دریایی دیگر نیز بدست آورید. گردو و دانه کتان نیز از دیگر منابع این چربی مفید هستند. میزان مصرف توصیه شده اسید چرب امگا ۳ برای هر فرد در روز بین یک تا یک و نیم گرم است. چرا ماهی از گوشت قرمز و مرغ بهتر است؟

خواص ارزشمند دانه کتان را در این مقاله بخوانید.

مواد خوراکی حاوی چربی امگا ۶

اسیدهای چرب امگا ۶ درروغن‌های گیاهی مانند روغن سویا و ذرت به مقدار زیاد یافت می‌شوند. از این رو غذاهای پخته شده در روغن‌های گیاهی حاوی چربی امگا ۶ هستند. همچنین انواع دانه‌های روغنی و آجیل‌ها نیز حاوی امگا ۶ هستند. مقدار مصرف توصیه شده امگا ۶ برای هر فرد در روز بین ۱۲ تا ۱۷ گرم می‌باشد.

مواد خوراکی حاوی چربی امگا ۹

چربی‌های امگا ۹ نیز در اکثر روغن‌های گیاهی و دانه‌های روغنی و آجیل‌ها یافت می‌شوند. روغن زیتون، بادام، گردو، بادام زمینی و آووکادو از مواد غذایی سرشار از امگا ۹ هستند. هیچ مقدار توصیه شده اجباری برای امگا ۹ وجود ندارد. اما محققان مصرف این اسیدهای چرب را برای حفظ سلامتی توصیه کرده‌اند.

ار خواص بی نظیر گردو اطلاع دارید؟ در این مقاله مطالعه کنید.

در این مقاله به برسی اسیدهای چرب امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ پرداختیم. تامین اسیدهای چرب برای سلامتی بدن از اهمیت بالایی برخوردار است. به مصرف یک رژیم غذایی متعادل حاوی مقادیر مناسب هر یک از این مواد زیر نظر پزشک بسیار مفید خواهد بود. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *