خواص مس برای بدن | کمبود مس در بدن چه عوارضی دارد ؟

مس برای چی خوبه ؟ مس یک ماده معدنی کمیاب در خوراکی‌ها به شمار می‌رود. این ماده معدنی، یکی از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن به شمار می‌رود. خواص مس برای بدن از اهمیت بالایی برخوردار است. و کمبود مس برای بدن عوارضی را به دنبال خواهد داشت. در این مقاله قصد داریم موضوعات مختلف در رابطه با مس و مصرف مس را بررسی کنیم. و فواید و مضرات مس و علائم کمبود مس را برای شما شرح دهیم. در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

البته دریافت بیش از نیاز مس از طریق مصرف مکمل‌های مختلف مانند مکمل مس و روی و قرص مکمل مس نیز برای بدن ضرر دارد. که تحت عنوان مضرات مس برای بدن عنوان می‌شوند. پزشکان کمبود این ماده معدنی مغذی را به وسیله مولتی ویتامین حاوی مس جبران می‌کنند.

مس در بدن چه فعالیت‌هایی را انجام می‌دهد؟

مس برای چی خوبه ؟ این ماده مغذی در بسیاری از بافت‌های بدن وجود دارد. و به انجام برخی فعالیت‌های مهم کمک می‌کند. مس در ساخت گلبول‌های قرمز، حفظ عملکرد مناسب سلول‌های عصبی و بهبود سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد. مس همچنین در تولید کلاژن که یک ماده اساسی برای جذب آهن به شمار می‌رود، نقش دارد. بنابراین برای جذب آهن و دریافت انرژی باید مس مورد نیاز بدن خود را فراهم کنید.

همانطور که مشاهده کردید، خواص مس برای بدن بسیار هستند. و تامین آن از اهمیت بالایی برخوردار است. بیشترین مس موجود در بدن مربوط به کبد، مغز، قلب، کلیه‌ها و عضلات و اسکلت بدن می‌باشد. بنابراین کمبود یا زیاد بودن مس ابتدا بر این بافت‌ها تاثیرات منفی خواهد گذاشت. برای مثال محققان ابتلا به بیماری آلزایمر را با کمبود مس در بدن مرتبط قلمداد می‌کنند.

اگرچه کمبود مس در بدن به ندرت اتفاق می‌افتد، اما به دلیل مشکلاتی که به وجود می‌آورد، لازم است که آن را بررسی کنیم.

نکته بسیار مهم در خصوص مکمل‌های مس این است که هرگز نباید خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف شوند.

خواص مس برای سلامتی بدن

همانطور که گفتیم، خواص مس برای بدن بسیارند. و همین موضوع سبب افزایش اهمیت این ماده معدنی کمیاب در غذاها می‌شود. مس علاوه بر انجام فعالیت‌هایی که در ابتدا به آن‌ها اشاره کردیم، در افزایش سطح سلامتی برخی از عضوها نیز تاثیر بسزایی دارد.

کمبود مس در بدن چه عوارضی دارد

تامین مس مورد نیاز بدن به سلامت استخوان‌ها، رگ‌های خونی، دستگاه عصبی و سیستم ایمنی بدن منجر می‌شود. و از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. وجود مس کافی در خوراکی‌هایی که مصرف می‌کنید همچنین منجر به افزایش سلامتی قلب و عروق خواهد شد. بر اساس مطالعات انجام شده توسط یک گروه محقق، این ماده معدنی از بروز نارسایی‌های قلبی و سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری می‌کند.

مس همچنین در تولید کلاژن که یک ماده اساسی برای جذب آهن به شمار می‌رود، نقش دارد.

کمبود آهن خون| کم‌خونی چطور کنترل می‌شود؟

از دیگر خواص مس می‌توان به عملکرد آنتی اکسیدانی و جلوگیری از بروز آرتروز اشاره کرد. محققان بر اساس تحقیقات انجام شده، حدس می‌زنند که تامین مس مورد نیاز بدن منجر به تاخیر در ابتلا به بیماری آرتروز خواهد شد. همچنین عملکرد آنتی اکسیدانی مس موجب خنثی کردن فعالیت رادیکال‌های آزاد و جلوگیری از بروز سرطان‌های مختلف خواهد شد.

مقدار توصیه شده برای دریافت مس

میزان توصیه شده مصرف روزانه مس برای پاسخ به نیاز بدن و جلوگیری از کمبود مس، حدود ۹۰۰ میکرو گرم برای نوجوانان و بزرگسالان است. حداکثر مصرف مس نیز در روز برای افراد ۱۹ سال به بالا در حدود ۱۰ میلی گرم می‌باشد. و بیشتر از این مقدار می‌تواند سمی باشد.

البته همانطور که در خصوص کمبود مس اشاره به نادر بودن آن کردیم، مسمومیت در اثر مصرف بیش از حد مس نیز بسیار نادر است. کمبود یا زیاد بودن مس در بدن با آزمایش خون و توسط پزشک متخصص صورت می‌گیرد.

خواص مس برای بدن

منابع غذایی حاوی مس

شناخت خوراکی‌های حاوی مس هم برای افرادی که کمبود مس دارند و هم برای افرادی که میزان زیادیاز مس را دریافت کرده‌اند، از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین با مشورت پزشک ابتدا تلاش در جبران کمبود مس بدن خود از طریق غذاها داشته باشید. غذاهای طبیعی بهتر از مصرف مکمل‌های مس می‌باشد. خوراکی‌های حاوی مس عبارتند از:

بادام هندی، غلات کامل، لوبیا، سیب زمینی، کاکائو، میوه‌های خشک، فلفل سیاه، آجیل و گوشت حیوانات.

کمبود مس

برخی عوامل مانند مصرف زیاد مکمل‌های ویتامین C ممکن است منجر به کمبود مس بشوند. دیگر عواملی که ممکن است منجر به کمبود مس در بدن شوند عبارتند از:

بیماری‌های ژنتیکی، مشکلات در جذب مس، مصرف بیش از حد مکمل‌های روی، مشکلات پیش آمده برای سیستم عصبی و التهاب عصب بینایی. در نوزادانی که به جای شیر خشک از شیر گاو استفاده می‌کنند نیز کمبود مس دیده می‌شود. زیرا شیر گاز مواد مغذی لازم برای جایگزین شدن با شیر مادر را ندارد.

با توجه به این که مس در کبد ذخیره می‌شود، کمبودهای جزئی با گذشت زمان برطرف می‌شوند. و معمولا علائمی نشان نمیدهند. اما کمبودهای شدید ممکن است با برخی علائم همراه شوند. در ادامه این علائم را برای شما شرح می‌دهیم.

علائم کمبود مس

علائم کمبود مس در بدن چیست ؟ کمبود مس ممکن است منجر به بروز برخی علائم و مشکلات برای بدن شود. این علائم عبارتند از:

کم خونی، دمای کم بدن و سرد بودن بدن، شکستگی استخوان، پوکی استخوان، از بین رفتن رنگدانه‌های پوستی، مشکلات تیروئید و بیماری‌های متابولیکی که بر نحوه و میزان جذب مواد مغذی مختلف مورد نیاز بدن تاثیر دارند.

سخن آخر

در این مقاله در خصوص نقش‌های اساسی عنصر مس در بدن صحبت کردیم. و خواص مس برای بدن را شرح دادیم. مس یکی از مواد مغذی مورد نیاز بدن است. که کمبود یا زیاد بودن آن برای بدن مشکلاتی را ایجاد می‌کند. به یاد داشته باشید تشخیص کمبود مس در بدن و مصرف مکمل‌های مس حتما باید زیر نظر پزشک و با مشورت او صورت بگیرد. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *