چگونه سبک زندگی خود را سالم کنم؟!
۴ گام اساسی برای رسیدن به سبک زندگی سالم(قسمت دوم)
همانطور که در قسمت اول این مقاله مطالعه کردیم زندگی سریع شهری، افراد را به سوی ماشینی شدن میبرد و این ماشینیزم پا را از حد خود فراتر و قدم به زندگیهای مردم گذاشته است. با جا افتادن این روند، سبک زندگی افراد نیز به مرور تغییر میکند و رو به سریعتر شدن میرود. سرعتی که لزوما بار معنایی مثبت ندارد و میتواند انسانها را در ورطهی ناسالمی گرفتار کند. از بیتوجهی به تناسباندام و مصرف بالای فستفودها گرفته تا عدم توجه به احساسات و عواطف، همگی نمونههایی از سبک زندگی ماشینی هستند که دنیای مدرن امروزی برای ما با خود به ارمغان میآورد.
در قسمت گذشته در مورد دو گام اولیه تغییر این سبک به سبک زندگی سالم صحبت کردیم و خواندیم که انتخاب یک رژیم غذایی سالم و ورزش کردن تا چه اندازه میتوانند به ما در رسیدن به جاده تندرستی کمک کنند. تا پایان این مطلب نیز همراه ما باشید تا با دو گام نهایی که برای داشتن یک سبک سالم برای زندگی لازم است، آشنا شوید.
گام سوم: عادتهای غلط را دور بریزید.
· از رژیم یویویی پرهیز کنید. این نوع رژیم که پیشنهاد کم کردن وزن در کوتاهترین زمان را به شما میدهد، تنها مخصوص ورزشکاران حرفهای که برای مسابقات خاصی آماده میشوند، است نه برای شما که برای مهمانی آخر هفتهی دیگر میخواهید ۵ کیلو وزن کم کنید! این نوع رژیم نه تنها فایدهای برای شما نخواهد داشت بلکه شما را نسبت به کاهش وزن دلسرد میکند. اگر اضافه وزن دارید، یک بار و برای همیشه، طبق اصول استاندارد به کمک پزشک، رژیم صحیح، اپلیکیشن کالریشمار کرفس، ورزش و … وزن خود را کاهش دهید و برای حفظ و ثابت نگه داشتن وزن متناسب خود تلاش کنید. به طور کلی اکیدا توصیه میشود از رژیمهای سخت و زودگذر دوری کنید. اغلب این رژیمها به شما کاهش وزن یک تا دو کیلو، محدود کردن غذاها بدون توجه به رسیدن مواد معدنی لازم به بدن و … را در یک مدت زمان کوتاه (یک هفتهای) پیشنهاد میدهند.
· در ورزش کردن تعادل را رعایت کنید. اگر تا به حال ورزش نکردهاید و به یک باره تصمیم به کاهش وزن گرفتهاید، باید بدانید که ۴ ساعت ورزش مداوم در جلسهی اول نه تنها به روند لاغری شما کمک نمیکند، بلکه میتواند برایتان خطرناک نیز باشد! در صورتی که پیش از این نیز ورزش میکردید، اطمینان حاصل کنید که بین تمرینات خود استراحت میکنید. به این ترتیب به بدن خود فرصت ریکاوری را میدهید.
· شاخص توده بدنی خود را بشناسید. اضافه وزن و کمبود وزن، هر دو به یک اندازه میتوانند برای افراد مشکلساز باشند بنابراین با مشورت با پزشک به محدودهی سالم وزنی خود پی ببرید و برای رسیدن به آن تلاش کنید.
· از الکل و سیگار دوری کنید. این دو نه تنها میتوانند اعتیادآور باشند بلکه با خطرات بسیاری چون بیماریهای قلبی و عروقی، کبد، سرطان، افسردگی و … همراه هستند.
· خواب کافی را فراموش نکنید. برخی از افراد عادت به شب بیداری دارند و معمولا به مقدار کافی نمیخوابند. تحقیقات پزشکان نشان داده است که این افراد بیشتر از سایرین در معرض اضافه وزن قرار دارند. یک فرد بالغ باید روزی بین ۷ تا ۹ ساعت بخوابد. خردسالان نیز بین ۱۰ تا ۱۴ ساعت، کودکان مدرسهای بین ۹ تا ۱۱ و نوجوانان بین ۸ تا ۱۰ ساعت نیاز به خواب دارند.
· فرقی ندارد که خانم باشید یا آقا و یا کودک باشید یا بزرگسال. استفاده از کرم ضدآفتاب با پوششدهی بالا و SPF حداقل ۳۰ باعث جلوگیری از بیماریهای خطرناک پوستی چون سرطان میشود. هر زمان که بیرون از منزل هستید، حتی در روزهای ابری، از ضدآفتاب استفاده کنید.
گام چهارم: بهداشت را رعایت کنید!
· هر روز دوش بگیرید. حتی اگر در طول روز زمان زیادی را در بیرون منزل میگذرانید و عرق میکنید، روزی دو بار دوش بگیرید. این کار به جلوگیری از بیماریهای پوستی مانند آکنه، رعایت بهداشت شخصی و … میشود.
· مسواک بزنید و از نخدندان و دهانشویه استفاده کنید. این کار نه تنها باعث ایجاد بوی مطبوع دهان میشود، بلکه از بیماریهای دهان و دندان نیز جلوگیری میکند.
· لباسهای تمیز و شستهشده بپوشید. به خاطر داشته باشید استحمام به تنهایی کافی نیست و برای ظاهر آراسته و پاکیزه نیاز است که لباسهای تمیز نیز بپوشید.
· برای حفظ بهداشت و نظافت شخصی سعی کنید جوراب و لباسزیر خود را هر روز عوض کنید.
· دستهای خود را در طول روز زیاد بشویید. قبل و بعد از پخت غذا، قبل و بعد از میل غذا، پس از استفاده از توالت، بعد از سرفه یا عطسه، پس از بستن زخم و … همگی مواردی هستند که به شما یادآوری میکنند که دستهایتان نیاز به شستشو دارند.
ممنون بابت اطلاعاتتون