زندگی سالم در میانسالی؛ چگونه پس از ۵۰ سالگی سالم زندگی کنیم؟!‌ (قسمت دوم)

زندگی سالم در میانسالی
چگونه پس از ۵۰ سالگی سالم زندگی کنیم؟!‌ (قسمت دوم)
همانطور که در قسمت گذشته خواندیم، برخلاف تصور اکثر افراد، میانسالی نه تنها دوره‌ی رخوت‌انگیز و بی‌هیجانی نیست، بلکه با کمی تلاش و هدایت صحیح می‌تواند به هیجان‌انگیزترین زمان زندگی شما تبدیل شود. زمانی مناسب که هم از توانایی فیزیکی و هم مالی و مهم‌تر از همه، از وقت آزاد بهره‌مند هستید و می‌توانید به مسائلی که هیچ‌گاه فرصت پرداختن به آنها را نداشتید، بپردازید. در قسمت گذشته با دو راه‌حل اول زندگی سالم یعنی پیدا کردن عادت‌های خوب و جدید و حفظ و مراقبت از روحیه آشنا شدیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با دو راه‌حل نهایی آن نیز آشنا شوید.
راه‌حل سوم: تغذیه صحیح

·       رژیم غذایی خود را بهبود دهید. این مساله البته به سن خاصی محدود نمی‌شود اما باید بدانید که یک رژیم غذایی می‌تواند تا چه اندازه روی سطح سلامتی شما تاثیرگذار باشد. همانقدر که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند خطر بیماری‌های مزمن را کاهش دهد، یک رژیم ناسالم نیز می‌تواند منجر به دیابت، فشار خون و انواع بیماری‌های قلبی شود. رژیم غذایی شما باید متنوع و سرشار از مواد غذایی تازه بشود. مصرف سبزیجات،‌ میوه، غلات و حبوبات، گوشت و مرغ کم چرب و … همگی نمونه‌هایی از این موارد هستند. کربوهیدرات‌های سالم مانند کینوا،‌ جو، بلغور و … نیز جایگزین‌های مناسبی برای کربوهیدرات‌های ناسالم هستند. همچنین مصرف مواد غذایی فرآوری‌شده را به حداقل برسانید.
·       اگر هدف کاهش وزن برای خود تعیین کردید، تا جایی که می‌توانید از مواد غذایی با کالری و چربی بالا دوری کنید. اغلب مواد غذایی سوپرمارکتی که از قبل بسته‌بندی شده‌اند، مانند غذاهای آماده، نان‌های بسته‌بندی‌شده، شکلات، چیپس و …، در این گروه جای دارند. همچنین میزان مصرف گوشت و لبنیاتی که درصد بالای چربی دارند، مانند بستنی، پنیر، گوشت گوساله، گوشت گاو و … را محدود کنید.
·       مصرف نمک خود را تا جایی که می‌توانید کاهش دهید. مصرف نمک یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی است که افراد میانسال با آن درگیر هستند زیرا به آن سبک زندگی عادت کرده‌اند و تصور می‌کنند که کوچ‌ترین تغییری در آن، غیرممکن است. مصرف نمک در افراد میانسال می‌تواند تاثیرات بسیار مخربی چون فشار خون بالا، نارسایی قلبی، سکته و حمله قلبی، مشکلات کلیوی و … را با خود به همراه داشته باشد. مصرف نمک در طول یک روز باید حداکثر به ۱۵۰۰ میلی‌گرم و نه بیشتر برسد! اکثر افراد بیشترین نمک روزانه خود را از مواد غذایی فرآوری شده و فست‌فودها دریافت می‌کنند. سعی کنید ادویه‌های دیگر و مفیدتر را در بشقاب خانوادگی خود جایگزین کنید.
·       مولتی‌ویتامین و قرص‌های مکمل را فراموش نکنید. با پزشک خود در مورد مکمل‌های مورد نیاز خود با شرایط مخصوص‌تان مشورت کنید. از جمله‌‌ی ویتامین‌های مهم B12 (ماهی و گوشت)، D(روغن ماهی) و … هستند. در صورتی که یک خانم میانسال نیز هستید،‌ مصرف آهن باید به عضوجدانشدنی مکمل‌های مصرفی شما تبدیل شود. فراموش نکنید که مصرف بی‌رویه‌ی هرکدام از این مکمل‌ها نیز می‌تواند مضر نیز باشد. بنابراین قبل از استفاده‌ی هرکدام از اینها، از میزان مصرف آنها توسط پزشک اطمینان حاصل کنید.
·       رژیم غذایی مدیترانه‌ای را امتحان کنید. درباره‌ی این رژیم در مقالات آینده به طور مجزا و مفصل درباره‌ی آن صحبت خواهد شد. اساس این رژیم بر مصرف میوه، سبزی و غلات تازه، محدود کردن مواد غذایی بسته‌بندی و فرآوری‌شده و مصرف متعادل شراب است. توصیه می‌شود قبل از شروع هر رژیم با پزشک خود مشورت کنید.
راه‌حل چهارم: ارتقا جسم و ذهن
  
   ·       به وزن متناسب خود نزدیک شوید. نیازی نیست که خود را تحت فشار بگذارید تا به سرعت لاغرتر یا چاق‌تر شوید.کاهش وزن ترکیبی از تغذیه درست به همراه فعالیت بدنی مناسب است. به توصیه‌های اطرافیان نیز اتکا نکنید زیرا وزن متناسب هر فرد به عوامل متعددی بستگی دارد. نزد پزشک متخصص بروید و از او راهنمایی بخواهید.
·       بدن خود را از لحاظ فیزیکی فعال نگه دارید. لازم نیست که حتما به باشگاه ورزشی بروید فقط کافی است روزی ۳۰ دقیقه فعالیت سبک انجام دهید. فعالیت‌هایی مانند یک پیاده‌‌روی ساده یا رسیدن به کارهای باغچه نیز مناسب می‌باشند. اگر تا به حال ورزش نکردید، در ابتدای امر به خود برای ورزش کردن فشار زیاد وارد نکنید. کم‌کم پیش بروید. فعالیت ورزشی منظم و دائم باعث جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها و همچنین بازگرداندن شادی و طراوت به زندگی شما می‌شود.
·       ورزش ذهن انجام دهید و آن را به چالش بکشید. چیزهای جدید یاد بگیرید و از مغز خود کار بکشید. برای مثال طرز پخت یک غذای جدید را امتحان کنید. یا در حین رانندگی مسیرهای متفاوت یک مقصد را امتحان کنید. به کلاس‌ها و باشگاه‌های مختلف کتاب‌خوانی، ورزش، یوگای افراد میانسال و … بروید و با افراد جدید آشنا شوید. فراموش نکنید که شما در میانه‌ی عمر خود هستید و فرصت‌های بسیار زیادی برای تجربه‌های نو پیش رو شما است. پس مغز خود را بازنشسته نکنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *