رژیم غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به فشار خون

برای حل مشکل بیماری فشار خون بالا که ممکن است در بدن فرد برای سالها بی‌سر و صدا و بدون بدون بروز هیچ‌گونه علامت وجود داشته باشد، می‌توان با انجام موارد زیر بیماری را کنترل یا حتی در برخی از موارد درمان کرد.

کاهش دریافت سدیم و چربی‌ها

موادی که حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند و می‌توان از خوردن آنها پرهیز کرد شامل: سوسیس، کالباس، برگرها، سبزی‌های کنسرو شده در آب نمک، انواع کنسروهای گوشت، لوبیا، سوپ آماده، آجیل شور، تن ماهی و سایر غذاهای آماده، زیتون شور، خیار شور، چیپس و سایر تنقلات شور که خوردن آنها می‌تواند موجب تشدیداین بیماری شود. همچنین برای دریافت چربی سالم می‌توان به جای کره،‌ خامه، مارگارین، انواع سس‌ روغن جامد و نباتی از روغن زیتون، روغن ذرت، آفتابگردان و کانولا استفاده کرد. مصرف سویا به جای گوشت قرمز و لبنیات کم چرب یا بدون چربی به جای لبنیات پرچرب توصیه می‌شود. زرده تخم مرغ تا جای ممکن مصرف نشود.

افزایش دریافت مواد معدنی مفید

مصرف مواد غذایی شامل پتاسیوم، منیزیوم و کلسیم در بهبود فشار خون بالا موثر است. غداهای سرشار از پتاسیوم شامل موز، زردالو، گریپ فروت، انگور، پرتقال، سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدو سبز، قارچ، گوجه فرنگی و سبزی‌ها هستد.

منیزیوم نیز در سبزیجات با برگ سبز تیره مثل اسفناج، انواع مغزها، بادام زمینی، حبوبات، نان و غلات سبوس دار، سیب‌زمینی یافت میشود. کلسیم نیز در لبنیات (کم چرب) و ماهی، دانه کنجد و سبزیهای برگ سبز یافت میشود.

کاهش مصرف الکل و دخانیات

مصرف الکل با فشار خون بالا ارتباط مستقیم دارد و باعث تشدید این بیماری می‌شود. با هر بار استفاده از سیگار یا پیپ فشار خون تا ۲۵ میلی متر جیوه افزایش می‌یابد.

کاهش وزن و افزایش ورزش

فشار خون بالا در افراد جوان و چاق دو برابر و در افراد مسن و چاق ۱.۵ برابر افراد دارای وزن طبیعی‌ست. بنابراین کاهش وزن کمک زیادی به پایین آوردن فشار خون می‌کند.

در صورت انجام حداقل سه بار در هفته ورزش‌هایی مثل پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری برای نیم ساعت انجام شود کمک زیادی به کاهش فشار خون می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *